Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Jul, Søt bakst

«JULEBRØD»-SCONES PÅ 1-2-3

Julebrød + smør + brunost

En nydelig kombinasjon!
Spesielt godt rett ut av ovnen – og lukta er virkelig himmelsk.
Mettende, bare grovt mel og proteinrik.
Perfekt til frokost – matpakkefyll eller som kveldskos!

Julebrød, eller julekake som den også kalles, er et must her i huset! 
Da er det også veldig greit å ha oppskrift på en hurtig-variant


INGREDIENSER:

  • 110 gram – 2 dl – fibra fullkorsmel eller annen meltype
  • 90 gram – 2 dl – havremel eller små lettkokte havregryn
  • 50 gram – 0,5 dl – sukrin gold
  • 1 ss bakepulver
  • 0,5 ts kardemomme
  • En klype salt
  • 30 gram lett margarin – behøver ikke smeltes. Evt vanlig meierismør som da er romtemperert
  • 250 gram mager kesam eller original. Vanilje kan også brukes
  • 50 gram rosiner

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bland sammen tørrvarene.
Tilsett smør og mager kesam.
 Bland alt fort sammen, gjerne med en kjøkkenmaskin.
Bland inn rosinene.
Noen av rosinene kan erstattes med sukat hvis du ønsker en skikkelig «julekake»-variant.

Strø litt mel på benken
Skrap ut deigen og strø litt mer mel på toppen.
Trykk deigen flat med fingrene til den er ca 1,5 til 2 cm tykk.
Bruk et glass eller en pepperkakeform til å trykke ut rundinger.
Legg over på et bakepapir. 
For en ekstra glans kan du pensle toppen med sammenpisket egg.
Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.
De er ferdig når de har blir gyldne på undersiden.

Disse kan utmerket fryses!
Putt i matboksen om morgen, så er de tint til lunsj.

Til tross for kun grovt mel og havregryn disse godsakene utrolig saftige!
Som å spise en søt hvetebolle som bare smelter bort i munn! 

Disse som er avbildet her er litt mørkere enn de jeg lager normalt.
Da jeg lagde disse brukte jeg fiberhavregryn som har en mørkere farge enn vanlige havregryn. 

Mer inspirasjon finner du her!
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
TRADISJONELLE TYKKE SVELER – UTEN TILSATT SUKKER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Fullkorn
  • Jul
  • Julebakst
  • Scones
  • Søtbakst
  • Sukkerfri
  • Utenheving

Innleggsnavigasjon

PUMPKIN SPICE LATTE
SUKKERFRIE SJAKKRUTER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial