Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Drikke

PUMPKIN SPICE LATTE

Høst-latte til å varme kroppen

Mye smak i en liten kopp!

Siden kaffe-latten inneholder blant annet gresskarpure og litt ekstra krydder får den en mer fyldig konsistens også. 
Ekstra kos med et par sunne og enkle banan+havregryn-kjeks

Jeg får umiddelbart assosiasjoner til en fancy Starbrucks-drikk av denne latten! 
Som regel har mange av disse latte-variantene et veldig høyt sukkerinnhold, og blir som et lite måltid.
Det kan være greit å redusere sukkermengden der man har muligheten. Ihvertfall hvis disse drikkene skal være en del av hverdagskosen. 
SukrinGold har i mange år vært favoritten – nydelig i bakst, drikke og topping! 

Gresskarpure selges i dagligvarebutikker med litt ekstra godt utvalg, men lages også enkelt selv.
Del et flaskegresskar eller ønsket gresskar i to. Skrap ut frøene.
Legg gressdelene med kutt-siden ned.
Bak i ovnen på 200 grader til gresskaret er mørt og du kan stikke en kniv igjennom.
Skrap ut innmaten av skallet og kjør glatt i en blender/food prosessor eller med stavmikser. 
Fordel blandingen i små bokser eller små isbitformer og frys ned det du ikke bruker de neste dagene.
Gresskarpureen er blant annet nydelig i bakst, pannekakerøre eller denne latten.


INGREDIENSER:

  • 1,5 dl + 1 dl valgfri melk
  • 2 ss gresskarpure
  • 1 god ts sukrin gold – eller annen ønsket søtning – steviadråper, lønneisrup eller lignende
  • 1 ts gresskar-krydderblanding
  • 1 espresso-shot*
    *Evt en halv kopp sterk kaffe hvis du ikke har kaffemaskin slik at du får laget en espresso.

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp 1,5 dl melk, gresskarpure, sukrin gold og krydder i en kjele. Pisk ingrediensene godt sammen.
Du kan også kjøre ingrediensene sammen med en stavmikser eller en blender.
Da er man sikker på at gresskarpureen blander seg ordentlig med de andre ingrediensene, og resultatet blir helt smooth. 
Blandingen skal ikke kokes, så følg med når temperaturen stiger. Pisk godt jevnlig. 
Tilsett kaffe og rør godt. 
Hell over i en kopp. 
Steam 1 dl melk og hell over latten. 
NYT!

Hvis du ikke har en egen melkeskummer er det flere måter å få deilig melkeskum på toppen av latten:

Alt. 1: Varm opp melken i en kjele eller i en kopp i mikroen, og bruk en liten håndholdt melkeskummer
Alt. 2: Varm opp melken og bruk en blender til å «piske» luft inn i melken

Tips: Har du vanilje-pulver/dråper er det nydelig å tilsette i melken du steamer!

Hjemmelagde krydderblandingen i en liten krukke er en utrolig fin personlig gave. 
#smågleder

Et dryss kanel på toppen for utseende og litt ekstra smak!

Mer inspirasjon finner du her!
ICED MATCHA LATTE
KALDBRYGGET ISLATTE
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Drikke
  • Gresskar
  • Kaffe
  • Krydderblanding

Innleggsnavigasjon

RØDBETE-HUMMUS
«JULEBRØD»-SCONES PÅ 1-2-3

2 comments

  • BRUK OPP RESTER AV GRESSKAR! - Bakekona
    1. november 2020

    […] PUMPKIN SPICE LATTE […]

    Reply
  • RESTEFEST MED GRESSKAR! - Bakekona
    1. november 2020

    […] PUMPKIN SPICE LATTE […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial