En klassisk norsk dessert
Kombinasjonen mellom det friske, syrlige, søte og crispy.
To tomler opp!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/DSC_5608.jpg)
En dryss med hakket mørk sjokolade tror jeg ville også vært en godt tilskudd til denne desserten.
Varier smakskombinasjonene med å f.eks bytte ut et av lagene med moste jordbær.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/DSC_5619.jpg)
INGREDIENSER:
- Hjemmelaget eplemos uten sukker
- Ristet havregryn*
- Yoplait dobbel 0 % vanilje – alternativer pisket krem, gresk yoghurt vanilje, mager kesam vanilje.
- Karamelliserte valnøtter
*Jeg rister havregryn sammen med sukrin gold og litt vaniljepulver (kan fint sløyfes) på middels varme i en stekepanne til havregrynen blir gylden.
FREMGANGSMÅTE:
Eplemos, havregryn og yoghurt legges lag på lag i et glass.
Topp med ønsket nøtter.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/DSC_5604.jpg)
Norske epler er virkelig gode – så pass på å nyte de mens det er sesong!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/DSC_5616.jpg)
Denne oppskriften kan selvfølgelig tilpasses.
Epler kan byttes ut med pærer – eller plommer.
Havregryn kan byttes ut med knust kjeks eller ristet puffet havre
Yoghurten kan byttes ut med flere alternativer som nevnt i oppskriften.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/09/DSC_5617-001.jpg)
Barna mine elsker også denne desserten – eller kveldsmat som de fikk det som her om dagen
Hverdagsluksus!
[…] TILSLØRTE BONDEPIKER MED HJEMMELAGET EPLEMOS […]