Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Dessert - Kaker

NYDELIGE SJOKOLADETRØFLER – UTEN TILSATT SUKKER

Noen gang er det enkle det beste!

Denne oppskriften er utrolig enkel, og uten en haug med ingredienser!

Sjokolade er en svakhet for mange, og da er det godt å vite at små mengder faktisk er veldig sunt for oss. Spesiell mørk type, og gjerne med rå kakao. Rik på antioksidanter og kan bidra med å dempe stress er noen av helsefordelene.
Ja til dessert hver dag – og da gjerne en liten bit mørk sjokolade.
Nå er det jo greit å huske at sjokolade er en kaloririk matvare, så det er lurt å begrense mengder.


INGREDIENSER:

  • 200 gram sukkerfri sjokolade*
  • 1 dl kremfløte
  • 1 spiseskje meierismør
    *Jeg brukte mørk sukkerfri sjokolade fra Cloetta, kjøpt på Kiwi. Jeg vet også at Rema 1000 selger sukkerfri sjokolade, så en helsekostbutikk er ikke nødvendig

FREMGANGSMÅTE:

Start med å finhakke sjokolade og tilsett alt i en liten bolle.
Varm opp kremfløten til kokepunktet. Hell fløten over sjokolade og rør til alt er løst opp. Rør så inn smøret.

Skulle det være vanskelig å få rørt inn all sjokoladen kan du forsiktig sette bollen over et vannbad for å få opp temperaturen litt igjen. Men da bare akkurat til at sjokolade smelter. For høye temperatur gjør at sjokolade mister glansen. Jo mer finhakket sjokoladen er, jo raskere smelter den inn i fløten.

Sett enten hele bollen i kjølekapet – eller helle over en silikonform som jeg gjorde. La den stå i kjøleskapet minst til dagen etter. Har du satt hele bollen i kjøleskapet bruker du en skje til å former kuler.
Du kan også helle sjokoladen i en liten firkantet form dekket med plastfolie. Da kan du bare løfte sjokoladeblokken ut og skjære firkanter.

Oppbevares i kjøleskapet.

Du kan også tilsette ekstra smaker om du ønsker – f.eks konjakk eller havsalt.
Nå kan du enten la sjokoladetrøflene være som de er, eller alternativt dyppe de i litt mer smeltet sjokolade eller rulle i kakao.

Smaker aller beste om de får hvile litt i romtemperatur før de nytes, men selv rett fra kjøleskapet glir bare tennene igjennom og sjokolade smelter i munnen.

HIMMELSK!

Mer inspirasjon finner du her!
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
SJOKOLADE-PROTEINKREM
JORDBÆR-NICECREAM – 2 INGREDIENSER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Godteri
  • Jatildesserthverdag
  • Sjokolade

Innleggsnavigasjon

GRUNNOPPSKRIFT PÅ LUFTIG SØT GJÆRBAKST – UTEN TILSATT SUKKER
SØT OMELETT MED LUNE EPLER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial