Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Søt bakst

SUKKERFRIE OG SAFTIGE KANELSURRER PÅ 20 MINUTTER

Fra begynnelse til slutt!

Nystekte kanelsnurrer og en kopp kaffe – selv på en hektisk hverdag.
Ja takk!

Disse er naturlig proteinrik på grunn av at det er kesam i deigen, og det gjør de også veldig saftige.
I tillegg er de kun laget med fullkornsmel og havremel, og er dermed fiberrike og mettende.

Disse forsvinner fort, men om det blir noen igjen kan de utmerket fryses


INGREDIENSER – ca 15 kanelsnurrer:

  • 110 gram fibra fullkornsmel (ca 2 dl)
  • 90 gram havregryn eller havremel (ca 2 dl)
  • 50 gram sukrin gold (ca 0,5 dl)
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts kardemomme
  • 30 gram lett margarin – rett fra kjøleskapet*
  • 250 gram mager kesam – eller original
    *Bruker du vanlig meierismør må det romtempereres slik at det er mykt
FYLL:
  • Mykt smør
  • Kanel
  • Sukrin gold – evt. sukrin

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 225 grader.

Bruk gjerne en kjøkkenmaskin til å blande sammen deigen slik at alt blir blandet fort sammen.
Bland de tørre ingrediensene.
Tilsett smør og kesam, og bland godt sammen på høy hastighet.

Strø litt fullkornsmel utover kjøkkenbenken.
Legg deigklumpen på benken og strø litt mer mel over.
Trykk deigen litt ned og vend noen ganger.
Bruk en kjevle til å kjevle ut deigen.

Fordel smør utover deigen, og strø over kanel og sukrin gold.
Rull sammen, og skjær i skiver på ca 1-1 ,5 cm tykkelse.

Stekes i 7-9 minutter, avhengig av tykkelse og ovnen du bruker.
De er ferdige når undersiden har fått en gylden farge.

Disse er virkelig nydelige og saftige.
Litt melisglasur på toppen er obligatorisk!

GLASUR:

Bland sukrin melis med litt melk/vann til en tynn glasur.
Fordel over snurrene.

Dette er en veldig enkel oppskrift og som gir et ferdig resultat veldig raskt.
Derfor er det en perfekt aktivitet å ha med barna på.

Håper det smaker!


Har du litt mer tid til baking kan jeg anbefale at du tester ut oppskrift på luftig og sukkerfri gjærbakst for å lage nydelige kanelsnurrer!

Mer inspirasjon finner du her!
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bake
  • Kanelsnurrer
  • Proteinrik
  • Søtbakst
  • Utenheving

Innleggsnavigasjon

PASTASALAT MED KREPSEHALER OG AVOKADO
INSPIRASJON TIL HELGEFROKOSTEN

2 comments

  • Johanne
    1. oktober 2020

    Kan jeg bytte ut kesam med cottage cheese? Magen min tåler ikke kesam så godt.

    Reply
    • Stine
      2. oktober 2020

      Ja, det tenker jeg skal gå fint. For å få en glatt deig ville jeg ha brukt en stavmikser å most smør og cottage cheese sammen, før det blandes inn med resten av ingrediensene 🙂

      Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial