Enkle råvarer – mye smak!
Dette er en kald pastasalat med enkle råvarer.
Salat perfekt for opprydding i kjøleskap og kan lett justeres til smak og ønsket mengde.
Krepsehaler er så og si bare protein.
Sunt fett får du fra avokado og pesto.
Gode karbohydrater fra fullkornspasta.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070125.jpg)
Et perfekt balansert måltid.
Lag en stor porsjon, så har du både til middag og lunsj.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070117.jpg)
Som sagt er salater en klassisk slumpe-oppskrift.
Derfor er det ingen nøyaktige mengder, men alle ingrediensene er listet opp.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070128.jpg)
INGREDIENSER:
- Ferdig renset krepsehaler – alternativ: kylling, reker, scampi
- Fullkornspasta – kokt og avkjølt*
- Ruccola
- Avokado
- Tomat
- Rødløk
- Lime
- Hjemmelaget pestodressing – se lenger ned for oppskrift
*Skal du preppe pasta er det viktig at du får avkjølt den raskt slik at man minsker mulig bakterievekst.
FREMGANGSMÅTE:
Avokado, tomat og rødløk kuttes opp i ønsket biter.
Tomat og avokado lar jeg være i nokså store biter, mens rødløken foretrekker jeg at er mindre i størrelsen.
Bland krepsehaler, pasta, ruccola, avokado, tomat og rødløk i en bolle.
Klem over litt limejuice.
Fordel pestodressingen over salaten.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070119.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070118.jpg)
PESTODRESSING:
- Yoghurt naturell – evt rømme, gresk yoghurt eller creme fraiche
- Ferdiglaget pesto
- Ferskpresset limejuice
- En klype salt og pepper
- Evt. litt mer hvitløk
Bland sammen alle ingrediensene.
Smak til med krydder.
Du kan også gjerne tilsette hakket koriander eller persille for mer smak.
Jeg bruker ca mengder på 2-3 ss yoghurt med 1/2 ts pesto.
Juster selv etter hvor tydelig pestosmak du vil ha.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1070127.jpg)
Nyt!