Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Jul, Søt bakst

SUKKERFRIE OG NYDELIGE HVITE KAKEMENN

Eller nissemenn – eller damer!

Alle skal få være med på moroa.
Søte og utrolig gode.
Mannens favoritt!

Jeg har laget disse med lett margarin og vanlig meierismør.
Det var for å se hvordan dette ville påvirke. resultatet.
Etter min mening fungerer begge deler veldig bra!

Hvis ikke du synes det er nødvendig å krympe på kaloriene når det kommer til julebaksten holder du deg til meierismør.


Ha i bakhodet at denne deigen blir best om den får ligge noen timer i kjøleskapet, aller helst natten over.
Du kan fint lage deigen et par dager i forveien også.


INGREDIENSER:

  • 50 gram smeltet og avkjølt smør – lett margarin eller vanlig
  • 2 dl melk
  • 100 gram sukrin gold
  • 80 gram sukrin
  • 1/2 ts hornsalt
  • 400 gram hvetemel
  • Alternativ: vaniljepulver, vaniljeekstrakt eller frøene fra 1/2 vaniljestang

FREMGANGSMÅTE:

Bland hornsalt sammen med halvparten av melmengden.
Rør sammen smør, melk, sukrin gold/sukrin og melet som er tilsatt hornsalt.
Bland godt sammen, og tilsett resten av melet.
Dekk  bollen med plast eller putt deigen over i en plastpose.
La den gjerne hvile i kjøleskapet natten over – ihvertfall noen timer.
Da blir deigen fastere.

Utkjevling:
Sett stekeovnen på 170 grader.
Kjevl ut deigen til ca 1/2 cm tykkelse.
Bruk pepperkakeformer til å trykke ut figurer.
Har du ikke pepperkakeformer kan du f.eks bruk et glass.

Stekes midt i ovnen i 7-10 minutter.
Tiden avhenger av størrelsen og ovnen du bruker.
De skal ikke bli «solbrente» – dette er tross alt vinterbleike kakemenn!
Oppbevares de i en pose holder de seg ekstra myke.
I en kakeboks blir holdbarheten lenger pga fuktigheten som blir i en pose.

Jeg bruker både sukrin og sukrin gold fordi jeg liker kombinasjonen.
Mange opplever sukrin som litt kjølig på smak. Dette får du ikke med sukrin gold.

Jeg har ikke prøvd å bare bruke en av delene, men prøv gjerne med det du har tilgjengelig.

For litt farge kan kakemennene dekoreres med konditorfarge og en tynn pensel.

Et annet nydelig tips er faktisk å dyppe en arm eller et par bein i smeltet sjokolade!
Eller dekorer de med smeltet sjokolade i en pose hvor du klipper av tuppen.

Nomnom – en hodeløs bleik nissemann!
Myk og god.

Mer inspirasjon finner du her!
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
TRADISJONELLE TYKKE SVELER – UTEN TILSATT SUKKER
GRUNNOPPSKRIFT PÅ LUFTIG SØT GJÆRBAKST – UTEN TILSATT SUKKER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Jul
  • Søtbakst
  • Sukkerfri

Innleggsnavigasjon

PEPPERKAKE-MANDELSMØR
TACOTÅRN TIL FREDAGSTACOEN

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial