Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Matprepping, Middag

TACOTÅRN TIL FREDAGSTACOEN

En utrolig god vri på en evig klassiker!

Taco er retten som spises nesten ukentlig i utrolige mange hjem, og denne heimen er ingen unntak!

«Mamma, taco er favorittmaten min!»

Tacotårn er en nydelig vri på denne gjengangeren.
Vi lager gjerne dobbel mengde når vi har dette til middag. En mild versjon, og en litt heitere versjon med ekstra chili til gubben.
Rester havner i fryseren. Tines og varmes opp igjen i stekeovnen når vi trenger en enkel middag – eller en ekstra god lunsj.

Jeg bruker lomper i mitt tårnet, men det kan selvfølgelig byttes ut med vanlig tortillialefeser!


INGREDIENSER:

  • 1 pakke karbonadedeig – eller kyllingkjøttdeig
  • 1 pose tacokrydder
  • 1 dl vann
  • Paprika
  • Rødløk
  • Mais
  • 1 glass chunky salsa
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • Kesam – mager eller vanlig. Evt yoghurt/lett rømme
  • Gulost
  • Ekstra krydder: chili, hvitløk, salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 190 grader.

Start med å kutte opp grønnsakene du skal bruke.

Varm opp stekepannen. Stek karbonadedeigen, tilsett tacokrydder og vann.
La det surre litt, og tilsett så grønnsakene.

Hell over salsa, hermetiske tomater og evt krydder oppi panna.
La det putre i noen minutter til sausen tykner litt.

Start med å legge en lompe på bakebrettet.
Smør kesam utover lompa, og så et lag med kjøttblandingen,
Gjenta til du har brukt halve pakken.
Avslutt med ost på toppen.
Stekes midt i ovnen til osten har smeltet og blitt gylden. Dette tar ca 20-25 minutter.

Del opp tårnet hvis du ønsker det, og server med litt salat og en dæsj mager kesam.

Det er også veldig godt å strø litt ekstra ost mellom lagene, om det ikke er nok med ost på toppen.

Kesam kan også byttes ut med cottage cheese.

Chunky salsa er ikke nødvendig, og kan erstattes med en hel boks hermetiske tomater isteden for halve. Tilsett da litt mer krydder.

TIPS:
En annen vri er å lage kjøttfyllet. 
Legg det inn i hver lompe. Rulle sammen. Ned i en ildfast form. Strø ost på toppen og stek på samme måte. 
Sunnere enchiladas på 1-2-3!
Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Lompe
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Middag

Innleggsnavigasjon

SUKKERFRIE OG NYDELIGE HVITE KAKEMENN
SUKKERFRI PEPPERKAKE-MARSIPAN

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial