Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Godis, Påske

SUKKERFRI PÅSKEMARSIPAN

En klassiker i godisskåla

Påske = godis
Ikke bare med godis, men også med skikkelig kvalitetstid med familien.
Da passer det bra å inspirere til litt sunnere påskegodis.
Disse dekker søtsuget, er mektige, proteinrike og ikke minst veldig enkle å lage!

Her kan du virkelig leke deg med hvilken fasong du vil at marsipanen skal ha!

En aktivitet på påskeverkstedet. 


INGREDIENSER:

  • 100 gram mandelmel – fettredusert elller vanlig
  • 70 gram sukin melis
  • 1 god ts sukrin gold – kan sløyfes, men gir en rundere smak
  • 2 eggehviter
  • Gul konditorfarge
  • Sukkerfri mørk sjokolade
  • Evt strøssel – alternativt finhakket mandler

FREMGANGSMÅTE:

Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle.
Et tips er å blande ut konditorfargen sammen med eggehvitene før du tilsetter det oppi det tørre. Da slipper du å tenke på ujevnheter og ikke må kna marsipanen for mye.
Når alle ingrediensene er blandet godt sammen dekker du klumpen med plast og lar den hvile i kjøleskapet. Gjerne en liten stund – evt natten over.
Du kan også formen den med en gang, men selv synes jeg den smaker best når den har fått satt seg litt. Pluss at den er litt lettere å forme fint når den er avkjølt.
Lag marsipanen slik du ønsker den og oppbevar i kjøleskapet.

Marsipanpølser:

Trill ut en lang pølse, og skjær opp i mindre pølser. Dypp i sukkerfri mørk sjokolade og pynt evt med strøssel.

Marsipanegg trukket i sjokolade:

Her har jeg brukt silikonform med egg.
Først dekker jeg formen med smeltet sjokolade. Sett silikonformen inn i kjøleskapet til den har stivnet.
Pressned marsipan oppi hvert «egg», men ikke helt til toppen.
Når alle «eggene» er fylt opp avsluttes det med et lag sukkerfri sjokolade for å tette rundt marsipanen.
Inn i kjøleskapet med formen igjen.
Når alt har satt seg kan du enkelt og forsiktig trykke ut «eggene».

Marsipanegg uten sjokolade:

Start med å trille kuler.
Så legger du trykk på den ene siden av kulen mens du ruller. Dette for å lage toppen på egget.

Deilig med litt sunn godis til iskaffen!

Mer inspirasjon finner du her!
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
NYDELIGE SJOKOLADETRØFLER – UTEN TILSATT SUKKER
SUKKERFRI VANILJEFUDGE
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Godteri
  • Mandelmel
  • Marsipan
  • Påske
  • Sukkerfri
  • SukrinMelis

Innleggsnavigasjon

FARGERIK LOMPEPIZZA
PÅSKE-MAKRONER MED EN NYDELIG LEMON CURD

1 comment

  • SUKKERFRI PEPPERKAKE-MARSIPAN - Bakekona
    20. november 2019

    […] du ikke pepperkake-smaken, kan du enkelt lage tradisjonell marsipan uten tilsatt sukker. Tilsett ulike konditorfarger, så kan dette bli til en morsom […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial