Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker

SMULDREPAI MED RABARBRA FRA HAGEN

Nydelig pai med med crunchy topping!

Rabarbra – en syrlig grønnsak.
Ja, den er faktisk en grønnsak, men de fleste av oss bruker den i søte retter.
Uansett bringer dem frem barndomsminner hos mange, og nå føres videre hos mine barn. 

Vi hadde to – nå har vi en.
To gigantiske rabarbra-busker dekket deler av bedet i hagen. Fryseren ble mildt sagt full av rabarbra tilberedt i ulike varianter. 
Vi endte derfor med å donere den ene til kjøkkenhagen til barnehagen. Stor stas! 
Nå har vi altså en. Høster den en gang før sankthans, og dermed kommer den en gang til i løpet av sommeren. 
Venter man for lenge med første høsting får man seigere stilker og mindre forsyning neste runde. 

Om du har rabarbra i hagen du ikke får brukt er det supert å tilby andre du kjenner. 
Den koster faktisk en god del å få kjøpt i butikken, og vi vil gjerne ta vare på den maten vi dyrker frem!

Denne paien kan du fint forberede på forhånd. Gjør alle stegene frem til den skal stekes. 
Oppbevar den ustekte paien i kjøleskapet. 
Sett rett fra kjøleskapet og inn i en forvarmet ovn når det nærmer seg servering.


Toppingen er farlig å smake på.. 
Dropp rabarbaren og stek toppingen som nydelige havrekjeks!

Men nå er det altså rabarbra med nydelig smuldretopping jeg skal dele. 
Bakt sammen med sønnen min.
Like nydelig som hverdagskos som eksklusiv dessert til kaffen. 
Her ble den bakt en søndag og rester ble spist til kveldsmat på en mandag. 
#hverdagslykke


INGREDIENSER:

  • ca 500 gram rabarbra
  • 1 dl søtning – jeg brukte 50/50 sukrin og sukrin gold
  • 1 ss potetmel
Smuldretopping:
  • 100 gram havregryn
  • 50 gram havreml – eller annen meltype
  • 2-3 ss sukrin+ – dobbelmengde om du bruker sukrin
  • 1 ts bakepulver
  • Vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1/2 ts kardemomme – kan sløyfes
  • 75 gram meierismør

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 180 grader.

Vask og kutt rabarbrastilkene opp i biter på 1 cm.
Bland sammen søtning og potetmel i en stor bolle. 
Tilsett rabarbrabitene og rør godt sammen.

I en annen bolle rører du sammen alle de tørre ingrediensene til smuldretoppingen.
Skjær smøret i terninger og ha oppi bollen. 
Blant alt godt sammen. Enten for hånd eller raskt med en kjøkkenmaskin.

Legg rabrabraen i bunnen av en ildfast form.
Fordel smuldretoppingen over.
Stek midt i ovnen i ca 35 minutter. 
La den avkjøle seg på benken i 10 minutter slik at saften får satt seg.

Serveres lun med vaniljeyoghurt, is eller vaniljesaus.

TIPS:
Du kan også blande inn litt hakket nøtter, som f.eks mandler.
Det gir enda mer crunch i toppingen.

For junior her i huset er det nok med en stor rabarbrastilk og en liten kopp med søtning. 
Litt grimaser blir det når det er tomt for søtning i glasset og den siste biten må spises «rå»! 

Mer inspirasjon finner du her!
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
SJOKOLADE-PROTEINKREM
NYDELIGE SJOKOLADETRØFLER – UTEN TILSATT SUKKER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Rabarbra
  • Smuldrepai
  • Søtbakst
  • Sukkerfri

Innleggsnavigasjon

KLASSISK RULLEKAKE – UTEN TILSATT SUKKER
SAFTIG BANANKAKE MED SJOKOLADEBITER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial