Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Godis, Jul

SJOKOLADEKONFEKT MED PEANØTTFYLL

3 ingredienser og lages på 1-2-3!

Det er egentlig utrolig enkelt å lage konfekt selv!
Kokesjokolade eller en annen sjokolade av god kvalitet + det du ønsker som fyll eller smakstilsetning. 

Gjør det til en morsom aktivitet – lek med smaker
Og ikke minst – gled noen du er glad i med en liten boks nydelige sjokoladebiter! 

Ta en titt på andre nydelig småbiter på bloggen:
SUKKERFRIE HAVREKULER
SJOKOLADETRØFFEL MED HAVSALT
HJEMMELAGET MARSIPAN MED SJOKOLADETREKK


INGREDIENSER:

  • Mørk kokesjokolade
  • Peanøttsmør – smooth eller crunchy
  • Havsalt – kan sløyfes

FREMGANGSMÅTE:

Smelt sjokoladen i en skål over et vannbad. 
Pass på at du ikke får du vann eller vanndamp oppi skålen med sjokolade, for da vil den klumpe seg.
Evt. smelt sjokolade i mikroen eller i en kjele.
I mikroen er det viktig å røre mange ganger underveis.
I kjele smelter du på lav temperatur.
Dette er for å unngå at sjokoladen blir brent. 

La sjokolade fått lavere temperatur før neste steg

Ha sjokolade over i konfektformer – forslag til to metoder:
1. Bruk en skje og fordel sjokolade i formene og oppover kanten.
2. Hell sjokoladen over sånn at formene blir full av sjokolade. Snu formen på hodet og la overflødig sjokolade renne ut. 
Avrent sjokolade skraper du bare sammen og bruker på nytt. 

Sett konfektformen i kjøleskapet sånn at sjokoladen får satt seg. 
Synes du første laget blir for tynt gjentar du prosessen en gang til.
Så er det tid for fyll!
Fordel peanøttsmør oppi konfektformene, men ikke helt til toppen.
Ha over sjokolade, som nå blir bunnen på konfekten. 
Sett kjølig igjen, slik at sjokoladen får stivnet helt.

Havsaltet kan du tilføre på et par ulike måter:
1. Ha litt havsalt i konfektformen før du har oppi sjokolade
2. Ha havsalt oppi konfektformene etter du har hatt oppi sjokolade
3. Bland havsalt inn sammen med peanøttsmøret

TIPS:
Ha litt mindre peanøttsmør oppi og erstatt med jordbærsyltetøy.
PB&J-sjokoladekonfekt!

Del gjerne inspirasjon til hva du ville fylt sjokoladen med!

Mer inspirasjon finner du her!
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
SJOKOLADE-PROTEINKREM
NYDELIGE SJOKOLADETRØFLER – UTEN TILSATT SUKKER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Godis
  • Hverdagskos
  • Jul
  • Peanøttsmør
  • Sjokolade
  • Sjokoladekonfekt

Innleggsnavigasjon

SJOKOLADETRØFFEL MED HAVSALT
SJOKOLADEPUDDING MED VANILJESAUS – UTEN TILSATT SUKKER

1 comment

  • SJOKOLADEBARK MED PEANØTTSMØR - Bakekona
    31. desember 2020

    […] med sjokoladekonfekt med fyll:Sjokoladekonfekt med peanøttfyllSjokoladekonfekt med salt […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial