Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost, Matprepping, Søt bakst

SJOKOLADE-HAVREMUFFINS MED OSTEKREM

Hverdagskos på siste beste!

Disse muffinsene minner meg litt om oreokjeksen.
En deilig sjokoladesmak med en hvit kremet kjerne.
Nydelig balanse sammen med den dype sjokoladesmaken.
Dette er virkelig noen godsaker!

Jeg lagde dobbel porsjon av røra, så det ble mange muffins!
Forsåvidt veldig glad for at jeg gjorde dette, for disse forsvant fort.


INGREDIENSER – ca 9 muffins:

  • 100 gram havremel
  • 20-25 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
  • 2 ss sukrin gold
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts bakekakao
  • 2 egg – evt 1 stort egg/2 eggehviter
  • 1-1,5 dl melk
    *Proteinpulver kan erstattes med annen tørrvare om du ikke har dette tilgjengelig.
    Øk da litt på mengden bakekako og søtning da proteinpulver bidrar til sjokoladesmaken. 
«Ostekremen»:
  • 60 gram philadelphia light eller original
  • ca 4 ss melk
  • 1 ts sukrin melis

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader.

Bland sammen alle ingrediensene til sjokoladerøra.
Mengden melk kommer an på proteinpulver da noen typer trekker til seg mer væske enn andre.
Røra skal være ganske tykk.
La den stå litt på benken og svelle.
Bland sammen ingrediensene til ostekremen.

Start med å legge 1 god ss muffinsrøre i hver muffinsform. 
Fordel ostekremen i formene, og topp med resten av sjokoladerøra.
Dra en kniv eller gaffel litt rundt i formen slik at lagene blander seg litt.
«Ostekremen» er ganske flytende når du heller den opp i formen, men stivner en del når det blir stekt.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter.
La de avkjøle seg noen minutter før du spiser.
Dette er for at ostekremen skal få satt seg.

Nydelig for seg selv – men også godt med litt sukkerfri sjokoladesaus.
En liten klype havsalt forsterker også den nydelig smaken.
Anbefales!

Prøv DENNE varianten hvor gresskar er en av hovedingrediensene.
Høstmuffins! 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Innleggsnavigasjon

LUFTIGE HAVRE-PANNEKAKER MED PEANØTTSAUS
NÆRINGSRIK SJOKOLADE-KJØLESKAPSGRØT

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial