Dessert til frokost!
Gi kroppen en kick-start på dagen med dette himmelske måltidet!
Dette er virkelig en av mine favoritter til frokost.
Ikke bare kan dette nydelige måltidet preppes for flere dager i slengen, men denne er også utrolig fin som «breakfast on the go».
Et balansert måltid med sunne fettkilder, protein, fiber og viktige vitaminer og mineraler.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050484-1.jpg)
Fyldig konsistens – Mektig sjokoladesmak – Crunchy kakaobiter
Friske bær – Kremet peanøttsmør
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050487-1.jpg)
I oppskriften bruker jeg macapulver, og det er nok ukjent for mange. Dette er heller ikke noe du får kjøpt i vanlige dagligvarebutikker.
Pulveret går under kategorien «supermat», og er adaptogen.
Det skal blant annet bidra til bedre hormonbalanse og styrke immunforsvaret.
Smaken er litt nøtte-karamell-aktig, og passer derfor godt i alt fra smoothier, bakverk til oppskrifter som denne delt i dette innlegget.
Har du ikke macapulver kan du uten problem bytte ut dette i oppskriften med mer av en av de andre tørrvarene.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050488-1.jpg)
INGREDIENSER:
- 20 gram havremel – eller lettkokte havregryn
- 20 gram proteinpulver med sjokoladesmak*
- 5 gram rå kakao – evt vanlig bakekakao – ca 1 ts
- 5 gram maca pulver – kan sløyfes – ca 1 ts
- 5 gram knust linfrø – evt chiafrø – cs 1 ts
- 1 ts sukrin gold – eller annen søtning som f.eks vanlig sukrin, lønnesirup eller honning
- 100 gram yogurt naturell**
- 1-1,2 dl valgfri melk
*Om du ikke har eller ikke ønsker å bruke proteinpulver kan du erstatte med mer havremel/havregryn og juster søtning da sjokolade-proteinpulver tilfører ekstra sødme og smak.
*Jeg bruker som oftest naturell frokostyoghurt naturell fra Q-meieriene. Bruk den yoghurten du har/foretrekker – naturell eller med f.eks vaniljesmak.
FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen de tørre ingrediensene i en krukke/boks med lokk.
Tilsett yoghurt og melk.
Væskemengden kommer an på proteinpulveret da noen typer trekker til seg mer væske enn andre.
Husk at kjøleskapsgrøten også vil tykne i kjøleskapet på grunn av havremelet og linfrøene/chiafrøene.
La blandingen stå noen timer i kjøleskapet – natten over.
Se preppetips lenger ned
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050485-1.jpg)
Topping:
Rå kakaonibs, peanøttsmør og bær
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050486-1.jpg)
Preppetips:
På søndager måler jeg opp tørrvare for denne frokosten for alle kommende ukedagene i individuelle bokser.
I tre av boksene blander jeg også i yoghurt og melk + ønsket topping.
Av bær tilsetter jeg bare ønsket mengde frosne bær, som regel bringebær. Tinte bær holder seg fint noen dager i kjøleskapet.
Nøttetopping er enten et type nøttesmør eller karamelliserte nøtter.
Velger jeg nøttesmør har jeg det oppå med en gang.
Blir det karamelliserte nøtter har jeg dette i en boks ved siden, og tilsetter når jeg skal spise frokosten. Da er jeg sikker på at de holder crispy.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050489.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/P1050499-1.jpg)
Frokost på farta!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/11/P1070455.jpg)
Hvilket proteinpulver bruker du? Og hvor bestiller du maca pulver? ?
[…] Næringsrik sjokolade-kjøleskapsgrøt […]