Luftig og mektige pannekaker
Nydelig på smak!
Disse pannekakene får en ekstra deilig konsistens på grunn den lille vrien på fremgangsmåten på røra.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4225.jpg)
De er selvfølgelig aller best nystekte, men passer også utmerket å preppes på forhånd.
Lag dobbel porsjon, og dermed har du frokost/lunsj eller kveldsmat for et par dager i slengen.
Du kan også putte en porsjon i fryseren, så har du et måltid raskt tilgjengelig.
Pannekakene kan da bare tines på benken, over natten i kjøleskapet eller varmes opp i mikroen/stekeovnen.
Til og med i en brødrister kan du tine opp tisse. Pass ekstra på!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4226.jpg)
La oss inspirere hverandre.
Del fristende retter med pannekaker og bruk taggen #pannekaketårn flittigepå Instagram!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4228.jpg)
Denne gangen har jeg gått for en veldig klassisk kombinasjon.
Havrepannekaker med et hint av vanilje, toppet med «peanøttsaus» og friske jordbær.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4227.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4237.jpg)
INGREDIENSER:
- 50 gram havremel – enten kjøpt ferdig eller kjør havregryn i en blender.
- 1/2 ts bakepulver
- 1 ss sukrin gold
- 1 dæsj vaniljeekstrakt – hvis du har – evt steviadråper med vanilje eller vaniljepulver
- 1/2 dl melk
- 1 egg – eller kun eggehviten
FREMGANGSMÅTE:
Skal du bruke hele egget skiller du eggeplommen og eggehviten for seg.
Eggehviten skal brukes senere, så hell den over i en egen skål.
Pass da på at du ikke får med noe eggeplommen sammen med eggehviten.
Det vil forhindre at du får stivpisket eggehviten.
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle.
Tilsett vaniljeekstrakt, melk og evt eggeplommen.
La blandingen hvile på benken.
Mens den tykke røra får svelle litt, kan du begynne å stivpiske eggehviten.
Når eggehviten er så stiv at du kan snu bollen på hodet er den klar.
Vend eggehviten forsiktig inn i røra.
Stekes på middels sterk varme til de er lett gyldne på begge sider.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4235.jpg)
Så er det bare å toppe tårnet med ulike godsaker!
Her har jeg altså valgt en deilig peanøttsaus og friske jordbær.
Du kan enten bruke peanøttmel + søtning + vann + en klype salt eller PB2 + vann til ønsket konsistens.
Med litt mer væske enn anbefalt blir «peanøttsmøret» om til peanøttsaus.
Litt av sausen fordelt på toppen, og resten i en skål.
Det er jo tross alt viktig å ha nok saus til alle pannekakene!
Vanlig peanøttsmør kan selvfølgelig også brukes.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4222.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4234.jpg)
Dere som har sett mine tidligere tårn vet at man lett kan tilsette proteinpulver i røra hvis man ønsker det.
Dette øker proteininnholdet i pannekakene som også bidrar til lengre metthetsfølelse.
I tillegg vil proteinpulver med f.eks vaniljesmak bidra til en ekstra søtsmak.
Tilsett proteinpulver ved å bytte ut deler av havremelet, eller øk væskemengden.
Verre enn det er det ikke. Tykke og luftige.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4238.jpg)
HUSK: #pannekaketårn