Med et hint av chili
Kremet og smooth med et lite sting av noe hett. Nydelig!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120033.jpg)
Om du vil starte med den klassiske versjon kan du finne tidligere delt oppskrift HER
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120010.jpg)
Nå er dette som sagt en spicy versjon, men dette kan du fint juster selv.
Reduser mengden krydder eller utelat chilien helt fra oppskriften.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120020.jpg)
Kikerter:
I oppskriften har jeg brukt tørre kikerter, men dette kan byttes ut med en kartong avrente kikerter.
Jeg anbefaler allikevel å koke kikerter selv da det gir absolutt best smak og konsistens.
Kok opp større mengder kikerter og frys ned i 250 grams poser.
Grillet paprika:
Det er veldig enkelt å grille selv i ovnen, men du får også kjøpt ferdig på glass i mange daglivarebutikker.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120035.jpg)
INGREDIENSER:
- 100 gram tørre kikerter – ca 250 gram ferdig kokte*
- 2 rød paprika
- 70 gram tahini – jeg brukte lys
- 1/2 dl ferskpresset sitronjuice
- 1 god ts hvitløkspure – eller ca 3 hvitløksfedd
- 1/2 ts chilipure – evt chilipulver – kan sløyfes for en mildere versjon
- 1/2 ts kajennepepper
- 1/2 ts spisskummen
- 1/2 ts hver av havsalt og kvernet pepper
- ca 1-1 1/2 dl kokevann fra kikertene
*En kartong kikerter fra butikken tilsvarer dette når den er avrent, og kan erstatte tørre kikerter i oppskriften
FREMGANGSMÅTE:
Dagen før ved brukt av tørre kikerter:
Bløtlegg kikertene i en stor bolle med vann.
Sett kjølig i minimum 8 timer. Gjerne natten over.
Koking av kikerter:
(hopp over dette stedet om du bruker kikerter fra kartong/boks)
Hell av vannet, skyll kikertene og putt de over i en kjele. Fyll kaldt vann i kjelen til kikertene er dekt pluss noen cm til.
La kikertene koke på svak varme til de er møre.
Du kan også tilsette natron i kokevannet etter en stund for å redusere koketiden.
Følg da ekstra godt med slik at de ikke blir for overkokte.
Hell av, men husk å ta vare på deler av kokevannet.
Forberedelse av grillet paprika:
Sett stekeovnen på 240 grader. Gjerne grill om du har det.
Del paprikaene i to, fjern innmat og stilk og legg på et bakebrett.
Grill i stekeovnen i ca 10 minutter til overflaten blir litt brent.
Ta ut paprikaene og putt de rett over i en plastpose eller en boks med lokk. Da mykner de videre, og blir lettere å skrelle.
Etter 10 minutter kan du enkelt skrelle av skallet, og de er klare for å blendes med kikertene.
Siste steg:
Mens kikertene fortsatt er varme tilsetter du de i en food prosessor. Tilsett de andre ingrediensene, men hold tilbake på litt av kokevannet.
Kjør massen glatt i et par minutter. Dytt ned langs kantene underveis.
Juster konsistensen med kokevann, og smak til med mer salt/sitron/krydder om det føles nødvendig.
Husk at den vil sette seg mye fastere når det blir avkjølt, så den kan gjerne være litt løs når du blender.
Hell hummusen over i en bolle eller i en boks med lokk.
I en bolle uten lokk burde du dekke den med plastfilm på toppen, og da også oppå selve hummusen.
Dette hindrer den i å få en «hard» hinne. Sett kjølig.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120034.jpg)
Hummus er faktisk veldig frysevennlig, og beholder den gode konsistensen når den blir tint opp.
Bruk små bokser eller isbitformer og fylle opp fryseren.
Den holder seg fint noen dager i kjøleskapet etter at den er tatt opp av fryseren.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120018.jpg)
Fantastisk tilbehør til salat, kyllingretter, taco, i wraps osv.
Det er også virkelig nydelig som dip med grønnsaker!
Eller smurt oppå en riskake med en dryss av verdens beste krydderblanding
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/10/P1120028.jpg)