Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Tilbehør

SYLTEDE RØDBETER – UTEN TILSATT SUKKER

En fargesterk klassiker!

Nydelig topping sammen med pålegg som skinke eller leverpostei.
Et syrlig tilbehør til søndagssteika.
Syltede rødbeter er også utrolig godt til salat – f.eks i kombinasjon med ruccola og fetaost. 

I tillegg til den naturlig sterke farge er også rødbeter en utrolig næringsrik rotgrønnsak. 
Super-food!

Den har et høyt innhold av folat som er med på å redusere tretthet og utmattelse.
Innholdet av nitrat gjør også at den hjelper med å tilføre oksygen til musklene, og dermed styrker utholdenheten.
Rødbeten inneholder også en god andel kostfiber, som er meget gunstig for fordøyelsen. 
På grunn av mengden kalium man får i seg bidrar den samtidig til å stabilisere blodtrykket

Skal du virkelig få full utbytte av alle helsefordelene fra rødbeten skal du helst spise den i rå form. 
Sylting reduserer også næringsinnholdet.


TIPS:
Crunchy rødbete-tzatziki

Syltede rødbeter synes jeg har en frisk og letter syrlig smak, men samtidig en naturlig sødme. 


INGREDIENSER:

  • 3-4 store rødbeter
  • Vann

Lake:

  • 2 dl vann
  • 1 1/2 dl eddik
  • 150 gram sukrin

Alternativer for mer smak: 1 ts karve og/eller 1 ts hele sort pepper

FREMGANGSMÅTE:

Legg rødbetene uten å skjære i de, og kok til de er møre.
Tiden kommer an på størrelsen på rødbetene, men det tar fort 30-40 minutter.
Avkjøl.

Skrell rødbetene. Siden skallet er såpass tynt kan du enkelt skrape det av med en skje.
Da er det enkelt å kun få med seg skallet og bevare mest mulig av rødbetene. 
Skjær opp rødbetene i ønsket form – skiver, staver eller f.eks terninger.
Legg over på et sterilisert norgesglass.

Kok opp laken til sukrin har løst seg helt opp. 
Hell over rødbetene i norgesglass og skru på lokket.
Avkjøl og sett kjølig. 
Jeg lar glasset stå noen dager i kjøleskapet før jeg begynner å spise av det slik at smakene får satt seg. 

Jeg lar glasset stå noen dager i kjøleskapet før jeg begynner å spise av det slik at smakene får satt seg. 
Men når jeg først har åpnet det – ja, da får det bein å gå på! 

Lag derfor gjerne større mengder om du har plass til å oppbevare flere glass kjølig! 

Spis farger – godt for både kropp og sjel!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Lunsj
  • Middag
  • Rødbeter
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

PAPRIKA-HUMMUS
CRUNCHY PEANUT BUTTER CUPS

3 comments

  • RØDBETESALAT MED FETA - Bakekona
    22. oktober 2019

    […] Syltede rødbeter – evt kokte rødbeter […]

    Reply
  • Anne Sofie
    2. august 2022

    Hei!
    Hvor lenge er de holdbare?

    Reply
    • Stine
      16. september 2022

      Hei! Jeg kan ikke si en nøyaktig holdbarhet, men vil anta et par uker hvis du åpner glasset jevnlig 🙂

      Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial