Kraftkost i en liten krukke!
Gurkemeie setter virkelig spor – bokstavlig talt.
Litt som med rødbeter gir gurkemeie fra seg en utrolig sterk farge, men som styrker både kropp og sjel!
En matvare som jevnlig burde inntas, og som nok har flere bruksområder enn du umiddelbart tenker over.
Det er bare å vente seg inspirasjon til flere oppskrifter med denne fargebomben!
Så hva er positivt med gurkemeie eller rettere sagt curcumin?
Et sterkt antioksidant og anti-inflammatorisk stoff.
Supermat som beskytter og styrker kroppen! Ja takk!
Men husk! Kvern også litt pepper i matretter med gurkemeie.
Stoffet piperine finnes i pepper øker mengden curcumin kroppen klarer å ta opp betraktelig.
Noen helsefordeler med gurkemeie:
- Betennelsesdempende
- Lindre ømme og stive ledd
- Styrker immunforsvaret
- Forebygge mot kreft, hjertesykdommer og diabetes
INGREDIENSER:
- 30 gram gurkemeie – ca 2 ss
- 1 dl vann – gjerne litt i overkant
FREMGANGSMÅTE:
Tilsett ingrediensene i en liten kjele og varm opp på middels varme.
Rør jevnlig til blandingen tykner. Ikke la blandingen koke.
Røren skal fortsatt være litt fuktig fordi den også vil sette seg i kjøleskapet.
Juster med litt mer vann
Ha pastaen over på et lite glass, og avkjøl.
Sett på lokket og oppbevare kjølig. Holdbarheten er 2-3 uker i kjøleskapet.
Gult er kult!
[…] Du finner mer informasjon om noen av helsefordelene med denne varmende gull-koppen i innlegget til oppskriften på gull-pasta […]
[…] har jeg delt oppskrift på gull-pasta hvor du enkelt kan røre sammen til en deilig […]
[…] har brukt golden milk-pasten til denne varianten. Du kan også bruke gull-pasten jeg har delt […]