Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Tilbehør

GULL-PASTE

Kraftkost i en liten krukke!

Gurkemeie setter virkelig spor – bokstavlig talt. 
Litt som med rødbeter gir gurkemeie fra seg en utrolig sterk farge, men som styrker både kropp og sjel!
En matvare som jevnlig burde inntas, og som nok har flere bruksområder enn du umiddelbart tenker over. 

Det er bare å vente seg inspirasjon til flere oppskrifter med denne fargebomben! 

Så hva er positivt med gurkemeie eller rettere sagt curcumin?
Et sterkt antioksidant og anti-inflammatorisk stoff.
Supermat som beskytter og styrker kroppen! Ja takk! 


Men husk! Kvern også litt pepper i matretter med gurkemeie.
Stoffet piperine finnes i pepper øker mengden curcumin kroppen klarer å ta opp betraktelig. 

Noen helsefordeler med gurkemeie:
  • Betennelsesdempende 
  • Lindre ømme og stive ledd
  • Styrker immunforsvaret
  • Forebygge mot kreft, hjertesykdommer og diabetes

INGREDIENSER:

  • 30 gram gurkemeie – ca 2 ss
  • 1 dl vann – gjerne litt i overkant

FREMGANGSMÅTE:

Tilsett ingrediensene i en liten kjele og varm opp på middels varme.
Rør jevnlig til blandingen tykner. Ikke la blandingen koke.
Røren skal fortsatt være litt fuktig fordi den også vil sette seg i kjøleskapet.
Juster med litt mer vann 
Ha pastaen over på et lite glass, og avkjøl.
Sett på lokket og oppbevare kjølig. Holdbarheten er 2-3 uker i kjøleskapet. 

Gult er kult!

Mer inspirasjon finner du her!
ICED MATCHA LATTE
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
FRISK SOMMERSALAT
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Gullmelk
  • Gurkemeie
  • Helsekost
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

HAVREGRØT MED EPLE
PAPRIKA-HUMMUS

3 comments

  • GOLDEN MILK LATTE - Bakekona
    1. november 2019

    […] Du finner mer informasjon om noen av helsefordelene med denne varmende gull-koppen i innlegget til oppskriften på gull-pasta […]

    Reply
  • GOLDEN MILK-PASTE - Bakekona
    7. januar 2020

    […] har jeg delt oppskrift på gull-pasta hvor du enkelt kan røre sammen til en deilig […]

    Reply
  • GYLDEN CHIA-PUDDING - Bakekona
    11. januar 2020

    […] har brukt golden milk-pasten til denne varianten. Du kan også bruke gull-pasten jeg har delt […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial