Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Lunsj, Middag

OVNSBAKT OMELETT MED SPEKESKINKE OG PARMESAN

Frokost, lunsj eller middag – Check!

Like god kald som varm!
Perfekt som lunsj for flere dager, og dermed sparer du tid senere.
Fordel eggeblandingen i muffinsformer, så har du klare porsjonsstykker.
Inspirasjon: Porsjons-omelett på glasskrukke

Dette er en perfekt «rydde i kjøleskapet»-oppskrift.
Kokte poteter fra en tidligere middag brukte jeg oppi her.
Rester av makaroni eller pasta er et annet alternativ. 
Bruk ulike grønnsaker – både ferske og frosne. 

Lek med smak og ulike varianter!
Fordel ulik topping i samme form, så har du to ulike versjoner laget på samme tid.

Utelat kjøttet om du ønsker en vegetar-versjon. 
Om du ønsker inspirasjon til en vegansk oppskrift kan jeg tipse om denne:
Vegansk fritatta


INGREDIENSER:

  • 8 egg
  • 4 ss valgfri melk – evt vann
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts hvitløkspulver – eller 1-2 fedd finhakket
  • 1 stk rødløk
  • Ca. 500 gram kokte poteter – skjært i terninger
  • Grønnsaker – jeg brukte to store sjampinjonger og to vårløk*
  • Spekeskinke – evt. skinke, bacon, kylling
  • 10 cherrytomater – delt i to
    *Brokkoli, blomkål, gulrot, spinat, grønnkål og mais er noen alternativer

FREMGANGSMÅTE:

Stek løk og sopp til løken har blitt blank.
Ha oppi det du vil av grønnsaker og potetterningene, og stek videre til alt har fått en gylden overflate.
Pisk sammen egg, melk, salt og pepper. Hell over i stekepannen eller ha alt i en ovnssikker form.
Fordel oppdelte cherrytomater og spekeskinke.
Stek i ovnen på 180 grader i ca. 15-20 minutter. Den er ferdig når eggeblandingen har satt seg i midten.
Alternativt skru til middels varme på stekeplata, legg på et lokk og stek til eggeblandingen har stivnet.
Topp med revet parmesan og friske urter. Server med dressing og en grønn salat.

Topping:
Revet parmesan
Friske urter


Urtedressing:
Rømme + finhakket dill + hvitløk + sitron + salt + pepper


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Egg
  • Frokost
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Middag
  • Omelett

Innleggsnavigasjon

GRØNNSAKSRØSTI I VAFFELJERNET
FYLDIG OG METTENDE GRØNN SMOOTHIE

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial