Dessert og lekker bordpynt!
Hvor herlig er det ikke å dekorere bordet med små porsjonglass?
Og enda flottere blir det med «Norge» dekorerte på glasset.
Gjør litt ekstra stas på desserten – men samtidig utrolig enkelt og lite tidkrevende..
Gele med 3 ingredienser – og toppet med 2 til.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/05/P1050904-scaled.jpg)
Er det en dessert som er klassiker i festlige lag fra vi er små – ja, så er det gele!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/05/P1050902-scaled.jpg)
INGREDIENSER:
- 1,5 dl sukkerfri saft – husholdningssaft eller en annen rød saft
- 3,5 dl vann
- 5 gelatinplater
FREMGANGSMÅTE:
Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann i ca 10 min. De skal bli myke.
Varm opp 1,5 dl saft og 3,5 dl vann i en kjele.
Ta kjelen bort fra platen rett før væsken når kokepunktet.
Klem ut vannet av gelatinplatene og legg de over i kjelen. Rør godt rundt.
Hell væsken over i ønsket skåler.
Avkjøl litt på benken, og sett så inn i kjøleskapet.
Tiden de bruker på å stivne kommer an på skålene du bruker, men det tar noen timer.
Derfor kan den gjerne lages dagen før, og holder seg også fint noen dager i kjøleskapet.
Denne oppskriften er nok til 5 slike små glass.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/05/P1050894-scaled.jpg)
Til servering:
Topp med vaniljeyoghurt eller kesam vanilje og blåbær.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/05/P1050906-001-scaled.jpg)
Hipp hipp HURRA!
[…] Sukkerfri gele av sukkerfri saft og gelatinplater med vaniljesaus. Oppskrift på sukkerfri gele finner du HER. […]