Pulverkaffe som magisk blir til en fyldig krem
Denne kaffen har virkelig blåst opp til en stor trend i sosiale medier.
Nå har det blitt en daglig rutine her i huset også.
Pisket pulverkaffe med søtning og vann fordelt over isbiter og melk.
Da får du Dalgona Iced Latte.
Utrolig enkelt – og veldig godt.
Men ja – den smaker mye kaffe!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130394.jpg)
Jeg har allerede en liten liste over et par andre versjoner som skal testes ut.
Om dere har noen ønsker eller tips tar jeg gjerne i mot!
![Ingredienser](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130365-scaled.jpg)
Få ingredienser – mye smak!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130385-scaled.jpg)
Når det kommer til søtning og mengde søtning er det som alltid en smakssak.
Jeg liker det søtt, og har derfor 3 ss søtning.
For meg er SukrinGold en vinner av søtning, da den også bidrar til en rundere smak og med et hint av karamell.
Kokosblomstsukker er et alternativ til SukrinGold.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130381-scaled.jpg)
INGREDIENSER:
- 2 gode ss pulverkaffe – instant
- 2-3 ss søtning* – jeg brukte sukrin gold –
- 2 ss vann
- Isbiter
- 1-2 dl valgfri melk – i hvert glass
*Alternativer er Sukrin, SukrinMelis, kokosblomstsukker
FREMGANGSMÅTE:
Varm opp vann og søtning i en liten kjele.
Å ha søtningen i vannet hjelper mens du varmer det opp løses det ordentlig opp, og resultatet blir en helt silkeglatt krem.
Ha pulverkaffe og nykokt vann med søtning i en bolle/litermål.
Bruk en håndmisker eller visp og pisk blandingen godt sammen.
Etterhvert vil blandingen bli lysere i fargen og
Ha isbiter og melk i et eller to glass, og fordel kaffekremen over.
Bland kaffekremen og melken litt sammen.
Nytes med en skje eller sugerør.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130401.jpg)
En ting jeg må si jeg er overrasket over er at gubben digger den også!
Han som egentlig er veldig tradisjonell med plain svart kaffe i koppen.
Dette har nok mye med den kraftige kaffesmaken fra kremen., som ikke føles for søt.
To tomler opp fra begge her i huset!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/03/P1130395-scaled.jpg)
Hei! Jeg lurer på om du har et tips slik at pulverkaffen ikke ligger som biter i kremen??
[…] du er nysgjerrig på selve kaffedrikken kan du trykke HER for å komme til innlegget med oppskrift på sukkerfri dalgona iced […]