Pulverkaffe som magisk blir til en fyldig krem
Denne kaffen har virkelig blåst opp til en stor trend i sosiale medier.
Nå har det blitt en daglig rutine her i huset også.
Pisket pulverkaffe med søtning og vann fordelt over isbiter og melk.
Da får du Dalgona Iced Latte.
Utrolig enkelt – og veldig godt.
Men ja – den smaker mye kaffe!
Jeg har allerede en liten liste over et par andre versjoner som skal testes ut.
Om dere har noen ønsker eller tips tar jeg gjerne i mot!
Få ingredienser – mye smak!
Når det kommer til søtning og mengde søtning er det som alltid en smakssak.
Jeg liker det søtt, og har derfor 3 ss søtning.
For meg er SukrinGold en vinner av søtning, da den også bidrar til en rundere smak og med et hint av karamell.
Kokosblomstsukker er et alternativ til SukrinGold.
INGREDIENSER:
- 2 gode ss pulverkaffe – instant
- 2-3 ss søtning* – jeg brukte sukrin gold –
- 2 ss vann
- Isbiter
- 1-2 dl valgfri melk – i hvert glass
*Alternativer er Sukrin, SukrinMelis, kokosblomstsukker
FREMGANGSMÅTE:
Varm opp vann og søtning i en liten kjele.
Å ha søtningen i vannet hjelper mens du varmer det opp løses det ordentlig opp, og resultatet blir en helt silkeglatt krem.
Ha pulverkaffe og nykokt vann med søtning i en bolle/litermål.
Bruk en håndmisker eller visp og pisk blandingen godt sammen.
Etterhvert vil blandingen bli lysere i fargen og
Ha isbiter og melk i et eller to glass, og fordel kaffekremen over.
Bland kaffekremen og melken litt sammen.
Nytes med en skje eller sugerør.
En ting jeg må si jeg er overrasket over er at gubben digger den også!
Han som egentlig er veldig tradisjonell med plain svart kaffe i koppen.
Dette har nok mye med den kraftige kaffesmaken fra kremen., som ikke føles for søt.
To tomler opp fra begge her i huset!
Hei! Jeg lurer på om du har et tips slik at pulverkaffen ikke ligger som biter i kremen??
[…] du er nysgjerrig på selve kaffedrikken kan du trykke HER for å komme til innlegget med oppskrift på sukkerfri dalgona iced […]