Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Dessert - Kaker, Ikke sukkerfritt

GO’KAKA – FESTENS FAVORITT

Lag denne til neste selskap og bli festens helt!

Frisk – seig – sprø – kremet.

Denne kaka har alt – og burde være obligatorisk på et hvert kakebord!


INGREDIENSER:

Marengs:

  • 5 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
  • 4 dl Rice Krispies* (frokostblanding)
    *Kan være litt vanskelig å finne, men jeg finner den alltid blant annet på Coop OBS – eller over svenskegrensa.

Gul krem:

  • 5 eggeplommer
  • 1 dl sukker
  • 1 1/2 dl kremfløte
  • 1 liten vaniljestang (1/2 stor)
  • 125 gram meierismør

Pynt:

  • Kremfløte
  • Sukker
  • Frøene fra 1/2-1 vaniljestang
  • Bær – Kiwi

FREMGANGSMÅTE:

Start med marengsen. Sett stekeovnen på 125 grader.

Pisk eggehvite og sukker til en stiv marengs.
Vend inn rice krispies.
Jeg har både laget marengsen i rund versjon og rektangel.
Ved rund form fordeles marengsen oppi to springformer eller om du sprøyter ut to sirkler på to ulike bakebrett.
Eller du kan fordele hele marengsen over et bakebrett kledd med bakepapir.

Stekes midt i ovnen i ca 55-60 minutter. Avkjøl på en rist.


Gul krem:
Fyllet kan du begynne på mens marengsen steker.
Eggeplommer, sukker, kremfløte, frøene fra vaniljestangen og selve stangen tilsettes i en kjele.
Varm opp blandingen på middels sterk varme.
Ikke la blandingen koke – da blir det til eggerøre.
Varm opp og rør jevnlig rundt til du får en tykk krem. Dette kan ta litt tid.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Avkjøl kremen i kjøleskapet til kaken skal monteres.

Montering:
Pisk kremfløte, frøene fra vaniljestang og et par gode spiseskjeer sukker sammen til en luftig krem.
Mengden kremfløte kommer litt an på hvor mye krem du ønsker på toppen, men jeg lager som regel krem av rundt 2,5 – 3 dl kremfløte.
Kutt opp bær og kiwi i skiver eller biter.

Har du laget marengsen på et bakebrett deler du kaken på midten slik at du får du like store deler.
Fordel den gule kremen over en av bunnene.
Legg den andre bunnen oppå.
Fordel pisket krem på toppen og helt til slutt et lass med bær.
Hakket sjokolade er også veldig godt på toppen

Denne kaken er mannens favoritt – og familien jogger frem til kakebordet når denne blir servert!

Mer inspirasjon finner du her!
SJOKOLADE-PROTEINKREM
NYDELIGE SJOKOLADETRØFLER – UTEN TILSATT SUKKER
JORDBÆR-NICECREAM – 2 INGREDIENSER
PROTEINRIK SOFT-IS – 3 INGREDIENSER
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Ikkesukkerfritt
  • Kake
  • Marengs

Innleggsnavigasjon

GROVE OG SAFTIGE POLARBRØD
LUFTIGE HAVRE-PANNEKAKER MED PEANØTTSAUS

4 comments

  • Vibeke
    6. oktober 2019

    Crisp crasp kake

    Reply
    • Kirsten
      20. oktober 2019

      Hvor stor kakeform (rund) bruker dere til denne oppskriften?

      Reply
      • Stine
        22. oktober 2019

        På denne brukte jeg vel 24 cm om jeg ikke husker helt feil.

        Reply
  • Martine
    14. mai 2020

    Hvor lenge før kan jeg lage bunnen? Holder den seg seig om jeg lager den en dag før og dekker med plastpose på benken over natta? 🙂

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial