Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Dessert - Kaker

LUFTIG «BOUNTY»-MOUSSE

Del med en du er glad i…

…eller spis en nydelig og sunnere dessert to dager på rad!
#hverdagslykke

Kombinasjonen kokos og sjokolade er en klassiker, og veldig populær hos mange.
Selv på sommeren er jeg svak for sjokolade, og denne godsaken er en luftig og lett sjokoladekos – perfekt en varm sommerkveld!

TIPS:
Vend inn noen hakket sjokoladebiter før du heller blandingen i skåler. Godt med litt crunch og litt ekstra sjokolade er alltid deilig.


INGREDIENSER – 2 porsjoner:

  • 2 gelatinplater
  • 250 ml kokosmelk
  • 10 gram bakekakao – eller råkakao om du foretrekker det
  • Søtning – jeg brukte 2 ss sukrin gold
  • 1 eggehvite

FREMGANGSMÅTE:

Bløtlegg gelatinplatene i en skål med vann.

Rist boksen med kokosmelk.
Du kan bruke både vanlig og lett. Den vanlige gir selvfølgelig en fyldigere smak.
Tilsett kokosmelken i en skål.
Rør sammen med bakekakao og søtning.
I en egen bolle stivpiskes eggehvite til du kan snu bollen opp ned.

Kok opp et par spiseskjeer vann i en liten kjele.
Klem ut overflødig vann av gelatinplatene og løs opp i det varme vannet.
I en tynn stråle helles gelatin-væsken oppi kokosmelken mens du rører konstant rundt.
Vend inn stivpisket eggehvite.
Fordel over to glass og sett kjølig.

Etter et par timer i kjøleskapet har den fått satt seg.
Den kan også lages dagen før, og holder seg fint et par dager i kjøleskapet.

Toppingen var sukkerfri hvit sjokolade og mørk sjokolade.


Jeg bruker bare en ostehøvel eller et grovt rivjern for å lage dekorative flak.
Noen bær er også veldig godt på, og balanserer den mektige smaken med noe friskt.

Mer inspirasjon finner du her!
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
PROTEINRIK VANILJEKREM – 3 INGREDIENSER
SJOKOLADE-PROTEINKREM
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Dessert
  • Jatildesserthverdag
  • Sjokolade
  • Sukkerfri
  • SukrinMelis

Innleggsnavigasjon

SAFTIG BANANKAKE MED SJOKOLADEBITER
SPICY SØTPOTET-TOAST

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial