Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker, Jul, Snacks - Mellommåltider

JULE-GRANOLA LAGET PÅ 1-2-3

Riskrem for musklene..!

Friskt, mektig, kremet, søtt, crunchy – bare utrolig godt!

En enkel og rask oppskrift med en lukt og smak som bringer frem julefølelsen
Den kan gjøres mer avansert om man ønsker det.
Se lenger ned finner for flere tips!

Bruk som vanlig frokostblanding med melk som topping på yoghurt.

Her har jeg tint bringebær først og most med en gaffel.
Rørt cottage cheese, gresk yoghurt vanilje og litt søtning sammen til en «riskrem».
Granola som topping.

For en nydelig kombinasjon!


INGREDIENSER:

  • Havregryn
  • Mandler – grovhakket
  • Pepperkakekrydder*
  • Sukrin gold – eller annen søtning som f.eks sukrin, lønnesirup, sukrin melis eller lignende
    *Hvis du ikke har alle ingrediensene til pepperkakekrydderet kan du fint bare bruke kanel og kardemomme som smaktilsetning

FREMGANGSMÅTE:

Du kan enten lage dette i stekepanna eller på et stekebrett i ovnen.
I stekepanna er det best å steke blandingen på middels varme.
I ovnen på 175 grader.

Bland ønsket mengde av ingrediensene sammen i en skål.
Jeg laget dette kun på slumpen, og har derfor dessverre ingen nøyaktige mengder.
Rist blandingen i en stekepanna til søtningen har smeltet og blandingen har fått en litt mer gylden farge.
Rør jevnlig slik at det ikke brenner seg.

TIPS:

Bruk andre type nøtter om du foretrekker det – eller utelat det helt.
Tilsett tørket frukt  og/eller hakket sjokolade/kakaonibs etter at blandingen er ferdigstekt.
Tilsett litt finraspet appelsinsskall mens du varmer opp blandingen i stekepanna.

Dekorativt er det å putte granolaen i en liten krukke og sette det på frokostbordet i jula, sammen med «riskremen», bringebær og andre godsaker – så har man en liten dessert man kan lage selv.
Morsomt for både liten og stor.

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • granola
  • Havregryn
  • Jul

Innleggsnavigasjon

PEPPERKAKE-PANNEKAKER
SAFTIGE KOKOSMAKRONER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial