Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag

GULROT- OG SELLERIROTSUPPE

En fyldig og utrolig deilig suppe

Enkle råvarer – mye smak! 
Søtpotet i suppe bidrar både til en nydelig sødme, og også en kremet konsistens. 
Du kan erstatte søtpotet med vanlig potet om du ikke ønsker å bruke søtpotet.
Pimpernell, Kerrs pink og mandelpotet er eksempler på melne poteter, som passer veldig godt i supper og mos. 

Sellerirot er også med å gjøre suppa utrolig silkeglatt. 
Dette er en rotgrønnsak jeg ofte mikser inn i potetmosen, og er veldig god ovnsstekt. 

Her har jeg laget en kjøttfri variant, men det kan du selvfølgelig tilføye. 
Ristet og crispy kikerter er også godt som topping!


TOPPING-TIPS:
Ristet gresskarkjerner eller kikerter
Stekt kylling eller svinekjøtt
Kokt egg
Stekt spekeskinke eller chorizopølse

Her er inspirasjons til noen andre suppe-oppskrifter her på bloggen:
Fyldig brokkolisuppe med grønn curry
Tomatsuppe med linser og parmesan
Indisk-inspirert blomkålsuppe


INGREDIENSER 4-5 porsjoner:

  • 1 mellomstor gul løk
  • 1-2 hvitløksfedd – evt. 1/2-1 ts hvitløkspaste
  • 1 stor søtpotet
  • ca 800 gram gulrot – skrelt
  • 1/2 sellerirot – ca 200 gram
  • 1/2 purre
  • 2 buljongterninger
  • ca. 1 l vann
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

Kutt opp alle grønnsakene. 
Søtpotet, gulrot og sellerirot skjæres opp i cirka like store biter.
Surr løk med litt vann eller olje i en stor kjele på middels varme til den har blitt blank.
Ha opp i resten av ingrediensene.
Skru opp varmen på stekeplaten til vannet koker. 
Juster varmen litt ned, men la alt småkoke. 
Kok til grønnsakene har blitt møre. 
Tiden varierer etter hvor stort bitene ble skjært. Mindre biter korter ned på koketiden.

Bruk en stavmikser og mos grønnsakene til en glatt suppe. 
Smak til med salt og pepper.

Toppet med en skje yoghurt naturell, chiliflakes og hakket koriander


Ha ingefær og/eller chili i suppa for et litt ekstra varme! 

Veldig godt med nystekte rundstykker!
Disse utrolig enkle og eltefrie rundstykkene har jeg delt i et tidligere innlegg.
En gjenganger, som ofte bakes her i heimen.
Se HER for oppskrift.


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Gulrot
  • Kjøttfri
  • Matprepping
  • Middag
  • Rotgrønnsaker
  • Søtpotet
  • Suppe
  • Vegansk

Innleggsnavigasjon

TOMATSUPPE MED LINSER OG PARMESAN
LUFTIGE OG GROVE HAMBURGERBRØD

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial