Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Bakst

LUFTIGE OG GROVE HAMBURGERBRØD

På med forkle og bak!

Hvorfor bake hamburgerbrødet selv?
Vel..
– Du har full kontroll over ingrediensene
– Det er mye billigere!

Denne oppskriften gir ca. 18 middelsstore brød, men dette vil variere etter hvor store man lager de.

Det er jo stor stas å lage mini-burgere!
Og der har du en annen fordel med å lage burgerbrødet selv:
Lag flere varianter av samme deig!
Små – store – pølsebrød – ulike frø på toppen – revet ost på toppen

Annen bakst jeg alltid liker å ha tilgjengelig i fryseren er:
Eltefrie og grove rundstykker
Grove og saftige polarbrød

Og hvis du ønsker et søtt tips kan jeg anbefale:
Kanelgiflar – uten tilsatt sukker
Nydelige sjokoladeboller – uten heving


INGREDIENSER – ca. 15-18 stk:

  • 50 gram fersk gjær – eller 1 pakke tørrgjær
  • 200 gram sammalt hvete (ca. 3,5 dl)*
  • 250 gram hvetemel (ca. 4 dl)*
  • 300 gram fibramel (ca. 5,5 dl)*
  • 6 dl vann
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts salt
    *Du kan mikse litt på mengden av de ulike mel-typene etter hva du har
TOPPING – før steking;
  • 1 sammenpisket egg – evt. melk eller vann
  • Sesamfrø og/eller linfrø

FREMGANGSMÅTE:

Ha alle ingrediensene ingrediensene i en bakebolle, utenom salt.
Når salt tilsettes tidlig i eltingen kan det reagere med gjæren, og dermed påvirke egenskapene til gjæren.
Elt deigen litt, og tilsett så saltet. Elt videre i ca. 5 minutter på høy hastighet.
Dekk bollen med plast slik at fuktigheten ikke kommer ut, og la den heve i ca 30-45 minutter. Heves til dobbel størrelse

Strø litt mel på benken og skrap deigen ut av bakebollen. Brett deigen litt sammen, og del opp i 15-18 biter.
Rull deigbitene til boller, og legg over på et bakepapirkledd bakebrett. 9 stk per brett.
Trykk ned til ca. 1 cm tykkelse. Ha litt mel på fingrene om deigen er litt klissete. 
La de etterheve i ca 20 minutter under et kjøkkenhåndkle.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Pensle toppen med egg, og strø over enten sesamfrø eller linfrø
Stekes midt i ovnen  i ca. 15 minutter.
For å se om de er ordentlig gjennomstekt skal de ha fått en gylden skorpe på undersiden.

Avkjøles på en rist

Disse kan utmerket fryses.
Tas opp en liten stund før, tines på benken og varmes så noen minutter på 200 grader.

Litt inspirasjons til hva hamburgerbrød passer supert til:
 – Hamburger/karbonader eller fiskeburger/fiskekaker
– BLT-sandwich med stekt kyllingfilet og bacon
– Omelett eller eggerøre
*- Eller bare nytes om et vanlig rundstykke


Mer inspirasjon finner du her!
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Fullkorn
  • Gjærbakst
  • Middag
  • Rundstykker

Innleggsnavigasjon

GULROT- OG SELLERIROTSUPPE
CRUNCHY SJOKOLADEGRANOLA

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial