«Eplekake» i grøtskåla.
Fyldig havregrøt med litt crunch på toppen.
Nydelig, sunt og metter godt!
Selv har jeg blitt veldig glad i å avslutte dagen med en grøtskål.
Kjøleskapsgrøt eller yoghurt med diverse topping til frokost, og havregrøt til kveldsmat.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/09/P1070595.jpg)
Eple kan byttes ut med f.eks pære eller gulrot
Valnøtter kan byttes ut med mandler, pekannøtter eller cashewnøtter.
Peanøtter synes jeg personlig ikke passer med denne type frukt.
Søtpotet i grøten er en annen spennende vri. Oppskrift finner du HER
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/09/P1070598.jpg)
Hvorfor ceylon-kanel og ikke den «vanlige» kanelen fra butikken?
Ceylon-kanel regnes som den «ekte kanelen», og har flere helsefordeler enn den «vanlige» cassia-kanelen.
Kumarin – det er den største forskjellen på disse to typene. Et giftstoff som kan skade leveren i for store mengder.
Ceylonkanel har også et høyt innhold av antioksidanter, stabiliserer blodsukker, beskytter mot infeksjoner og stimulerer fordøyelsen.
Siden kanel inntas daglig her i heimen er det kun ceylonkanel som brukes i maten – både av små og store!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/09/P1070593.jpg)
INGREDIENSER:
- 40-50 gram havregryn
- ca 2 dl vann/melk – juster etter ønsket konsistens på grøten
- 1/2 eple
- En dæsj kardemomme og ceylon-kanel
- 1 klype salt
- 1 egg – kan sløyfes*
- 1 god ts proteinpulver – kan sløyfes*
*Egg og proteinpulver bidrar til å øke proteinmengden i måltidet i tillegg til smak og konsistens
FREMGANGSMÅTE:
Riv opp eple, enten grovt eller fint.
Bland sammen havregryn, væske og eple i en kjele.
Du kan også tilberede havregrøten i mikroen.
Varm opp til grøten når kokepunktet, og rør raskt inn et egg.
Rør til grøten koker opp.
Bruk en gaffel og pisk egget godt inn i grøten før du varmer et par minutter til hvis du tilbereder i mikroen.
Ta kjelen av platen og rør inn proteinpulver.
Legg på topping og NYT!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/09/P1070606.jpg)
Topping:
- Ceylon-kanel
- Proteinpudding med vaniljesmak – evt. vaniljeyoghurt
- Sukkerfrie karamelliserte valnøtter
- Zero Topping i smaken salted caramel – evt lønnesirup eller sukrinsirup gold
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/09/P1070592.jpg)
Ambassadør for Bodylab
[…] HAVREGRØT MED EPLE OG HAKKET NØTTER […]
[…] Havregrøt med eple og crunchy nøtter […]