Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag

ERTE-CARBONARA MED BACON OG PARMESAN

Bytt ut vanlig spaghetti med squash!

Squashghetti!

Grønne grønnsaker må vi absolutt inkludere mer av i kostholdet.
Mange av de er så nøytrale på smak at de enkelt kan brukes ulike retter!

Lur inn mer grønt ved å lage en grønn pasta-saus!
Ha spinat, brokkoli, squash eller erter i smoothien.
Bytt ut deler av pastaen med grønnsaker. Bruk en spiralizer eller juliennekutter for å lage grønnsaks-spaghetti.

Ved å bytte ut noen av ingrediensene kan denne retten bli en av ukens kjøttfrie retter – både vegetar eller helt vegansk! 


INGREDIENSER:

SAUSEN – 4 porsjoner:
  • 1 pose frosne grønne erter
  • 1 gul løk
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 150 gram gresk yoghurt – evt. creme fraiche/rømme
  • 1 egg – sløyf dette hvis retten skal være vegansk
  • Salt og pepper
TOPPING:
  • Edamame – soyabønner*
  • Cherry-tomater
  • Bacon – velg den type du foretrekker – vanlig, kalkun eller vegansk
  • Squash – eller vanlig/fullkorn spagetti
  • Parmesan
  • Friske urter – bladpersille eller koriander
    *Jeg kjøper ferdig renset og kokt i fra frysedisken

FREMGANGSMÅTE:

Kok opp vann i en kjele. Ha oppi ertene og la det få et oppkok. Renn av vannet og ha i en skål. 
Varm opp samme kjele med en liten skvett olje.
Ha finhakket løk og hvitløk oppi, og surr til løken har blitt blank. 
Tilsett ertene tilbake i kjelen, og surr alt sammen i noen minutter. 
Bruk en stavmikser, og miks til en glatt røre.
Alternativ kan du helle det over i en food prosessor/blender. 
Ha på middels varme og rør inn yoghurt og egg.
Smak til med salt og pepper.

Husk samtidig å  forberede de andre ingrediensene.
Stek bacon eller f.eks. kylling. Cherry tomatene kan varmes oppi i stekepanna eller ovnen for å få frem enda mer sødme. 
Bruk en spiraliser eller juliennekutter for å lage strimler av squashen.
Du kan selvfølgelig bytte ut deler eller all squashen med vanlig spagetti. 
Alternativt kan du bruke en ostehøvel for å lage remser. 
Ønsker du at squashen skal få en litt mykere konsistens kan du ha den en minutt oppi kokt vann eller bare varme den noen minutter i mikroen. 

Vend sausen sammen med squash og edamamebønner. 
Topp med revet parmesan, tomater og kvern litt ekstra pepper.

TIPS:
Bytt ut erter med brokkoli eller spinat. Eller ja takk – alt sammen på en gang.
Rør inn pesto i sausen for enda mer smak.
Avokado kan også tilsettes for enda mer sunt fett.

Inspirasjon til andre oppskrifter med grønt lurt inn:
Fyldig brokkolisuppe med grønn curry
Grønn og frisk juice
Pannekaker med spinat


Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Middag
  • Pasta
  • Squash

Innleggsnavigasjon

ELTEFRIE GROVE RUNDSTYKKER
PROTEINRIKE «MINI-LEFSER» TIL LUNSJ

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial