Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Bakst, Middag

GROVE PITABRØD

Enkel oppskrift med få ingredienser

Et rundt og luftig brød som fylles med godsaker.

Pitabrød er noe jeg husker som en klassiker helt tilbake fra barndommen.
Spesielt mexicansk gryte eller den enkle kombinasjonen ost og skinke var fyll som gikk igjen hos oss.

Dette er en morsom aktivitet for ungene også! 
Fra et flatt emne til et oppblåst brød – på bare noen minutter.


INGREDIENSER – 8 stk:

  • 3 dl romtemperert vann
  • 25 gram fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 400 gram fibra fullkorns hvetemel

FREMGANGSMÅTE:

 Ha mel i bakebollen. Gjæren smuldres rett oppi sammen med melet.
Tilsett vann og elt deigen litt før du tilsetter salt. 
Elt deigen i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til du har en smidig deig.
Knar du for hånd må du elte litt lenger.
Del deigen i 8 like biter, og rull til små baller.
Legg under plast på benken, og la dem hvile i ca 30 minutter.

Kjevl ut hver kule til ca 20 cm i diameter – 1 cm tykkelse.
Legg dem på et stekebrett og la dem etterheve under et kjøkkenhåndkle i 30 min.
Varm opp stekeovnen til 250 grader.
Stek pitabrødene midt i ovnen i ca 6-8 minutter.
Pass godt på de siste minuttene, da tiden kan variere veldig fra ovn til ovn!
Legg pitabrødene oppå hverandre og legg et kjøkkenhåndkle over mens de avkjøler seg.
Da vil de falle sammen og holde seg myke.

På grunn av tykkelsen og den høye temperaturen vil da blåse seg opp.
Vips har vi fått et hulerom inni som kan fylles med godsaker!

Hva er det pitabrød ikke kan fylles?
Perfekt som halvstekt pizzabunn  også.
Legg fyllet enten rett opp eller klipp det opp for to bunner.
Stek i ovnen til osten har smeltet! 

Pitabrød er også genialt å bruke i matpakke som variasjon til brødskiva.
Fyll med middagsrester eller «vanlig» pålegg!
Tips til fyll: Kremet og litt spicy kyllingsalat

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Gjærbakst
  • Lunsj
  • Middag

Innleggsnavigasjon

ENKEL KYLLING TIKKA MASALA
DALGONA ICED LATTE

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial