Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Middag

CEVICHE MED SKREI OG SØTPOTET

Fisk «kokt» i sitrusjuice

En ganske ukjent fremgangsmåte for tilberedning av mat.
Virkelig spennende, og faktisk utrolig godt.


Jeg har ikke mye erfaring med denne metoden.
Det er utrolig gøy å eksperimentere med nye oppskrifter og fremgangsmåter.
Sånn jeg har forstått det handler det hovedsaklig om at ønsket fisk «kokes», altså marineres, i juice fra sitron og/eller lime.
Så er det litt opptil den enkelte hvor fancy og avansert tilbehøret skal være.
Jeg deler med dere de smakene jeg brukte, og så får dere juster litt etter hva dere har og liker.


INGREDIENSER:

«Tigermelk»:

  • 1-2 sitroner
  • 3-4 lime
  • Fersk hvitløk – presset eller most
  • Fersk ingefær – presset eller most
  • Chili – finhakket eller most
  • Finhakket koriander
  • Salt og pepper

  • Skrei – elller annen fisk
  • Søtpotet
  • Avokado
  • Tomat
  • Rødløk
  • Koriander
    *Du kan også tilsette mango for litt sødme og friskhet

FREMGANGSMÅTE:

Start med søtpoteten om du ønsker dette som en del av tilbehøret.
Skjær søtpotet i terninger, og dryss over salt og pepper.
Bak i ovnen på 200 grader til de er møre.

Skjær fisken i terninger.
Unngå for små biter for da vil alt bare smuldre opp.
Du kan også bytte ut skrei med f.eks laks.
Legg fisken over i en bolle. Klem sitron og lime over.
Bland inn most eller finrevet hvitløk og ingefær, og evt chili for et lite sting.
Rør godt rundt.
Sett fisken i kjøleskapet og la den marineres og da altså «kokes» i minimum 20 minutter.
Rør gjerne underveis.
Når alle bitene ser kokte ut er den klar.
Tilsett finhakket koriander og salt og pepper rett før servering.

Resten av tilbehøret kan tilberedes mens fisken er i kjøleskapet og søtpoteten i ovnen.
Skjær opp tomat. Unngå gjerne å bruke «innmaten» i tomaten for at blandingen ikke skal bli for fuktig.
Skjær opp løken i fine strimler.
Bland sammen tilbehøret, overfør på et fat.
Legg den marinerte fisken på toppen.


For litt crunch ved siden av hadde vi chips av tortillalefser.
Skjært lefse eller lompe i små stykker. Bak på en rist i ovnen på 200 grader. til de er gyldne.
Kan da fint stekes samtidig som søtpoteten.
Dette tar kun noen minutter.

Jeg har sett mange ulike type oppskrifter, og føler egentlig at dette er en veldig forenklet versjon.
Denne fikk ihvertfall to tomler opp her.
Rene og utrolige gode smaker.
Egentlig en skikkelig sunnhetsbombe!
God mat for både kropp og sjel.

Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Fisk
  • Middag

Innleggsnavigasjon

GROVE PANNEKAKER TIL MIDDAG
TROPISK SMOOTHIE-BOLLE

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial