Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Middag, Pannekaker - Vafler

GROVE PANNEKAKER TIL MIDDAG

Til frokost, middag eller matpakkefyll!

Pannekaker er en klassiker, og jeg vil tro det blir spist noen tusen i Norge i løpet av en uke!
Det føles ihvertfall som man steker i en evighet når hele gjengen skal ha pannekaker – og borte blir de på 1-2-3.

Når pannekaker er middagen i mange hjem blir det ofte servert suppe ved siden av også.
Her i heimen blir ikke jeg og mannen enige om sideretten!
For meg er det pannekaker + tomatsuppe.
For min kjære er det pannekaker + ertesuppe.
Hva har dere som tradisjon?

Blir det pannekaker til overs er de perfekte til å «spice» opp matboksen til enten liten eller stor!
De kan fylles med søte pålegg eller f.eks skinke og ost.
Bruk de som «wrap» og fyll de med rester fra fredagstacoen.

Og til dere sjokolade-elskere:
Et tynt lag med Philadelphia sjokolade eller Proteinella.
Det er kveldskosen sin det!
Smør i tillegg et lag med f.eks gresk yoghurt oppå der + et dryss sukrin gold.
Da får du en deilig pannekake med «sjokoladekrem».
Anbefales!

Men oppskriften – det var den jeg skulle dele.
Dette er en oppskrift laget med fullkornsmel, men hvetemel/annen meltype kan også brukes.
Barna mine rynker ikke på nesen om baksten er laget med grovt eller fint mel, så her brukes grove meltyper foran hvetemel.
Antall pannekaker oppskriften gir varierer utifra størrelsen på stekepannen du bruker.


INGREDIENSER – ca 12 middelstore pannekaker:

  • 120 gram fullkorns mel – ca 2 dl
  • 3,5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 1 ss sukrin gold – kan sløyfes
  • 2 egg
  • 25 gram smeltet smør – avkjølt . ca et par ss.

FREMGANGSMÅTE:

Rør samen mel og melk til røren er fri for klumper.
Tilsett de andre ingrediensene og pisk alt godt sammen.
La røren svelle i 15-20 minutter.
Stek på middels sterk varme.

TIPS:
Lag røren dagen før, og la den stå i kjøleskapet til du skal steke.
Enten i en bolle dekket med plast eller på en flaske.
Spe evt. på med litt mer melk hvis den har blitt for tykk i løpet av natten.
Da sparer du mye tid når du kommer hjem fra jobb med både små og store rumlende mager!
Oppbevarer du røra på en flaske kan du lett spe på med mer melk rett på flaska, riste løs og helle røra rett over i stekepanna.
Rester som blir igjen kan enten fryses, eller oppbevares i kjøleskapet.
Både pannekakerøra og ferdigstekte pannekaker.

Nydelig pannekaker fylt med hjemmelaget nutella. Sunt og godt!

Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Hverdagsdessert
  • Middag
  • Pannekaker

Innleggsnavigasjon

SUKKERFRI VANILJEFUDGE
CEVICHE MED SKREI OG SØTPOTET

1 comment

  • SUKKERFRI OG HIMMELSK GOD NUTELLA - Bakekona
    13. mars 2019

    […] HER for oppskrift på grove pannekaker.Disse lager jeg så utrolig ofte her hjemme! Favoritt hos både […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial