Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Bakst, Lunsj, Matprepping, Middag

YOGHURTBRØD – ET NYDELIG TILBEHØR OG EN REDNING I HVERDAGEN

Et saftig og enkelt brød laget i stekepanna på 1-2-3! 😍

Ungene er hekta! «Mamma, kan du lage mer!!» 🙏
Denne oppskriften er faktisk så enkel at større barn fint kan lage det selv!

✨ Yoghurtbrødet..
.. er digg som tilbehør til middag
..kan brukes som pizzabunn
..kan spises som et polarbrød
..kan utmerket tas med på tur, og brukes som pinnebrød
+++

Som du skjønner: her er det bare å bruke fantasien! 

INSPIRASJON TIL ANDRE ENKLE OPPSKRIFTER:

Grove pitabrød
Eltefri og grovere focaccia
Grove havrescones på 1-2-3


INGREDIENSER:

  • 200 g (grovt) mel – f.eks 150 g sammalt hvete fin og 50 g hvetemel/speltmel
  • 200 g yoghurt naturell – gresk eller vanlig
  • 1 ss nøytral olje – evt. 1 ss smeltet smør
  • 1 ts bakepulver
  • 1 liten ts havsalt

FREMGANGSMÅTE:

Rør sammen de tørre ingrediensene, og bland inn yoghurt og olje. Du kan sette deigen i kjøleskapet, eller lage brødene med en gang.

Del deigen i fire deler. Strø litt mel på benken og på toppen av deigbitene. Trykk hver utover til ca 0,5 cm tykkelse. Skal du bruke de som pizzabunn kan du trykke de ut enda tynnere.

Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Bruk ikke olje i pannen. Børst av overflødig mel, og ha brødet over i pannen. Stek ca. 2-3 minutter på hver side. Når brødet begynner å bli gylden på undersiden kan du snu det.

Legg ferdigstekt brød inne i et håndkle, slik at det holder seg mykt.

✨ Rester kan utmerket fryses.


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Fullkorn
  • Lunsj
  • Matpakke
  • Middag
  • Tilbehør
  • Utenheving
  • yoghurt

Innleggsnavigasjon

HJEMMELAGDE PEPPERKAKER TIL PYNT OG KOS – EN JULEKLASSIKER!
NYDELIG VANILJEFUDGE MED ET HINT AV HAVSALT

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial