Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Bakst, Frokost

ELTEFRI OG GROVERE FOCACCIA

Liten innsats som gir et fantastisk resultat!

+ en liten dose tålmodighet da!
Eltefri bakst krever litt mer heving, men det ordner seg selv på kjøkkenbenken.
Rør sammen ingrediensene. La deigen heve. Over i en form. Litt heving til. Stek. Nyt!

Rester puttes i fryseren! Hvis det blir noe igjen..
Det er nemlig kamp om dette deilige brødet, og ungene vil gjerne ha det med i matboksen. 
Nystekt focaccia, eggerøre og crispy spekeskinke – terningkast 6!

Her er oppskrift på en annen gjenganger i huset:
Eltefrie grove rundstykker


INGREDIENSER:

  • 300 gram sammalt speltmel – evt. siktet hvetemel*
  • 200 gram siktet hvetemel – evt. sammalt hvetemel*
  • 1/3 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 4 dl kaldt vann
    *Andre alternativer er fullkornsmel eller bruk kun en meltype om du ønsker

FREMGANGSMÅTE:

Bland de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Rør inn vann. Deigen vil være ganske klissete, og det er helt riktig.
Sett på lokk eller dekk med plast.
La bakebollen stå på kjøkkenbenken i 10-12 timer. 
Om det går litt over er ikke det krise heller! 

Finn frem en ildfastform. Min form hadde størrelsen 24×24 cm. Du kan også bruke en rund springform
Det er ikke behov for bakepapir i bunnen, men gjør det enkelt å få brødet ut av formen.
Smør 1-2 ss olje på bunnen/bakepapiret.
Ha deigen over i formen.
Trykk deigen utover, og bruk fingertuppene til å lage groper. 
Ha et par spiseskjeer olje på toppen og strø over litt havsalt.
Dekk formen med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la den etterheve i ca. 30-45 minutter.

Forvarm stekeovnen på 225 grader varmluft.
Sett formen på nederste rille, og stek i ca. 35 minutter.
Følg med på slutten av steketiden, da total steketid vil variere fra ovn til ovn.
Ha brødet over på en rist, og la den avkjøle seg i minimum 10 minutter før det begynner å skjære.

TIPS!
Trykk ned terninger av fetaost i deigen før steking.
Hakket soltørket tomat er også en klassisk smakstilsetning. 

Så luftig!
Bakes jevnlig og er et must å ha i tilgjengelig i fryseren!
Nydelig som «brødskive» eller som tilbehør til for eksempel suppe eller grillmat. 


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Bakst
  • Eltefritt
  • Focaccia
  • Fullkorn
  • Gjærbakst
  • Lunsj
  • Matpakke
  • Middag
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

SJOKO-PEANØTTSMØR FUDGE – 2 INGREDIENSER
HJEMMELAGET GRESSKARPURE

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial