Bruk som wrap eller brødskive!
Gjett om det blir en suksess – både hos små og store.
Her i huset blir vaffeljernet flittig brukt. Til og med omelett lager vi i vaffeljernet!
Disse er veldig nøytral i smak, så her kan du eksperimentere litt selv også.
Tilsett tørket krydder eller varierer med ulikt fyll.
Flere tips finner du lenger ned i innlegget.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/03/P1160568.jpg)
På bloggen finnes det andre vaffel-oppskrifter!
SØTPOTET-VAFFEL – 3 INGREDIENSER
SJOKOLADE-PROTEINVAFFEL MED YOGHURT OG BLÅBÆR
NYDELIGE RØMMEVAFLER
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/03/P1160575.jpg)
INGREDIENSER:
- 5 egg
- 1 liter melk
- 2 ts bakepulver
- 500 gram valgfritt mel*
- 1 ts salt
*Jeg kombinerer ofte 350 gram fullkornsmel eller speltmel og 150 gram havremel
FREMGANGSMÅTE:
Pisk sammen alle ingrediensene.
La røren hvile i bollen på benken i minimum 15 min.
Stek i oppvarmet vaffeljern.
Fyll vaflene som en «wrap» eller bruk et par hjerter som skiver
Her har jeg fylt med:
- Ruccola
- Pesto
- Gulost
- Kokt skinke
- Agurk
- Spisspaprika
Røren holder seg fint i kjøleskapet i 3-4 dager.
Du kan fryse ned røre som eventuelt blir igjen.
Ferdigstekte vaffelplater kan også fryses.
Da deler jeg opp vaffelplatene i to og to hjerter, og fryser med mellomleggspapir mellom.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/03/P1160570.jpg)
Andre tips til smaksvarianter:
Rør inn revet ost, skinkestrimler og oregano
Ha finrevet gulrot i røra
Lag røra i en blender og ha oppi en liten kokt rødbete, så får du råååsa vafler
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/03/P1160579.jpg)
Tørr vaffelplater til overs?
Bruk det som pizzabunn!
Smør utover pizzasaus eller ketchup, strø på ost og ønsket topping.
Stek i ovnen på 200 grader til osten er gylden.
![](https://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2022/03/P1160582.jpg)