Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Snacks - Mellommåltider

SUNN OG DIGG BYGGRYNSLUNSJ MED JORDBÆRSAUS

Hverdagskos med rester av byggrynsgrøt

Du trenger absolutt ikke vente til du har rester heller med å lage dette nydelige måltidet!
Lag en porsjon byggrynsgrøt, og oppbevar grøten i en boks med lokk i kjøleskapet.
Den holder seg helt fint 4-5 dager i kjøleskapet!
Da har du en god base for flere måltider:

  • Til frokost eller kveldsmat.
  • I en mindre boks/termos og nytes på farta.
  • Som base i byggrynslapper.
  • Eller som i denne oppskriften – en herlig liten hverdagsdessert! 

Sleng på litt hakket nøtter, så har du et komplett måltid med mange gode byggesteiner for kroppen! 


INGREDIENSER:

  • Byggrynsgrøt – avkjølt eller rester dagen før
  • Melk – evt. vaniljeyoghurt/kesam vanilje
  • Søtning – jeg brukte SukrinMelis
  • Vaniljepulver – evt. vaniljesukker – kan sløyfes
BÆRSAUS
  • 1 pose frosne jordbær – tint
  • SukrinMelis – hvis det er behov

FREMGANGSMÅTE:

Hvis du ikke har rester av byggrynsgrøt må du starte med å lage grøten. 
Oppskriften finner du HER. 


Byggrynsgrøten vil tykne ganske mye når den blir ordentlig avkjølt.
For at den skulle bli litt løsere i konsistensen tilsatte jeg derfor et par skvetter melk. Dette juster du etter eget ønske.
Du kan også røre inn yoghurt eller kesam. 

Bærsausen:
Et par forskjellige fremgangsmåter, alt etter om du vil ha den helt fri for klumper eller ikke.
Bruk en stavmikser eller ha bærene i en blender om du ønsker den helt glatt. Du kan også la sausen renne igjennom en sil, slik at den heller ikke inneholder noe frø.
Mos jordbærene med en gaffel om du ønsker biter av bær. 
Smak til med søtning.

Lek med andre smaker på sausen! 
Bytt til andre typer bær eller en prøv med en deilig eplemos!

TIPS:
Erstatt melk med pisket kremfløte for en klassisk byggrynskrem. 
Nydelig tradisjonsrik dessert som er godt året rundt!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Byggryn
  • Dessert
  • Frokost
  • Grøt
  • Hverdagskos
  • Kveldsmat
  • Matprepping

Innleggsnavigasjon

KLASSISKE PROTEINRIKE LAPPER TIL FROKOST
PROTEINRIKE OG SAFTIGE EPLEMUFFINS

1 comment

  • YOGHURT-BOLLE MED QUINOA OG EPLE - Bakekona
    26. september 2021

    […] HER om du ble nysgjerrig på å prøve ut den klassiske byggrynslunsjen […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial