Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker, Søtt tilbehør og topping

SUKKERFRI LEMON CURD

Smørbar Fox på krukke!

Godteriet Fox er for meg et klassiskt «kino-godis», som bringer frem barndsomminner.
Sitronkaramell.. Det er veldig godt med søt godis med litt syrlig smak.


Lemon curd er egentlig et slags sitronsmør, og er veldig friskt og godt.
Det kan brukes til ganske så mye – se tips lenger tid i innlegget!

Husk bare å ha en ekstra tålmodighet under oppvarming.
Overdriver du styrke på varmen og ikke rører godt underveis, ender du opp med sitron-eggerøre!

TIPS:
La sitronene hvile på benken romtemperatur en stund før du skal lage kremen.
Rull de på benken med et lett trykk for at saften skal renne lettere når du klemmer på sitronene.

Easy – peasy – lemon squeezy!


INGREDIENSER:

  • 1/2 dl ferskpresset sitronsaft* + det gule skallet fra 1 sitron – helst økologisk
  • 2 eggeplommer
  • 50 gram sukrin +
  • 40 gram ekte meierismør i terninger
    *1/2 dl sitronsaft tilsvarer ca 2-3 sitroner. Alt etter hvor store de er, og hvor mye du får presset ut

FREMGANGSMÅTE:

Tilsett sitronsaft, eggeplommer og sukrin + i en kjele.
Skru på middels varme og røre jevnlig.
Den skal tykne ganske mye, men aldri koke! Da blir det til sitron-eggerøre.

Når den har fått konsistensen som en tykk pannekakerøre setter du den til side og lar den avkjøle seg litt.
Rør så inn smøret.
Avkjøl, og oppbevar i et tett glass/boks i kjøleskapet.

Føler du at denne blir for syrlig kan du røre inn litt siktet sukrin melis. Neste gang justere du opp mengde søtning i oppskriften.
Syrlighet i oppskriften er mange ganger en smakssak.

Rester kan fryses, men da er det best å la den tine sakte i kjøleskapet og røres godt før bruk.

Inspirasjon til hva lemon curd kan brukes til:

  • Topping på pannekaker og vafler.
  • Smurt på scones, rundstykker, kjeks eller ristet brødskive.
  • Kombinert med cottage cheese/yoghurt og granola.
  • Topping på is.
  • Fyll i søt gjærbakst, som i snurrer.
  • I eller ved siden av pai/terte med bær
  • På eller rørt inn i ostekake eller blandet inn i kremen på en pavlova
Mer inspirasjon finner du her!
FRISK SOMMERSALAT
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
«PUMPKIN SPICE»
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Dessert
  • Sitron
  • Søtbakst
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

SPRØ OG DIGG BANANGRANOLA
BLÅBÆR-SCONES PÅ 1-2-3

1 comment

  • BLÅBÆR-SCONES PÅ 1-2-3 - Bakekona
    14. september 2020

    […] Enda bedre ble det da jeg smurte på et lag med lemon curd. Virkelig fantastisk!Oppskrift på sukkerfri lemon curd finner du HER. […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial