Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Middag

SPICY TOMATSUPPE

En litt ekstra heit suppe er veldig godt for å få opp temperaturen i kroppen

Om høsten/vinteren spises det mye suppe her i heimen – og da ihvertfall på menyen en gang i uka.

Som oftest lager jeg dobbelt porsjon slik at det alltid er sunne middager tilgjengelig i fryseren – selv på de mest hektiske hverdagen.

Blir det rester av selve middagen fryser jeg det ned i porsjonsbokser. Perfekt å ha som turmat på en mattermos – eller som lunsj på jobb en av de neste dagene.

For å øke proteininnholdet er det godt med kokt egg, skinkestrimler, kylling, rester av f.eks tacokjøttet eller linser.


INGREDIENSER:

  • 1 mellomstor gul løk
  • 1/2-1 ts chilipure – eller f,eks sambal oelek eller finhakket chili
  • 1/2 ts ingefærpure – eller ca 1 ts fersk revet ingefær
  • 3-4 store gulrøtter
  • 1 mellomstor søtpotet
  • 2 kartonger hakkede tomater
  • 2 buljongterninger – eller tilsvarende det du selv foretrekker
  • ca 8 dl vann
  • Salt og pepper
  • Fersk koriander

FREMGANGSMÅTE:

Grovhakk løken. Del gulrot og søtpotet opp i ca like store biter.

Tilsett vann eller olje i kjelen, og surr løken til den har blitt gylden. Tilsett chili, ingefær, gulrot og søtpotet. Rør alt sammen i et par minutter.

Hell opp i hakkede tomater, buljong og mesteparten av vannet. Kok på middels sterk varme til alle grønnsakene er møre.

Kjør suppe glatte med en stavmikser. Hvor mye vann som trengs kommer an på hvor tykk konsistens du vil ha på suppen. Du kan også tilsette kokosmelk, matfløte, creme fraiche eller lignende om du ønsker en rundere smak.

Smak til med salt og pepper. Tilsett hakket koriander rett før servering.

Dette er mye suppe – og gir ca 5-6 porsjoner

Ferske urter er virkelig prikken over i’en i mange retter, men en utfordring å ha tilgang til året rundt. Jeg bruker derfor den pakken med ferdighakket urter fra Findus – ligger i fryseavdeling. Den er ikke så lett tilgjengelig, men jeg vet den selges hos COOP.
Anbefales!

Suppeoppskrifter er det sjeldent behov å følge slavisk på grammet. Se hva du har i kjøleskapet, og juster med smaker. Bytt ut ingredienser, og juster væskemengden til ønsket konsistens.


Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
KLASSISK HUMMUS
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Middag
  • Suppe

Innleggsnavigasjon

PLOMMESYLTETØY – UTEN TILSATT SUKKER
PROTEINRIK SOFT-IS – 3 INGREDIENSER

1 comment

  • NYDELIG OG HEIT GULROTSUPPE - Bakekona
    16. januar 2020

    […] topplisten over suppe-varianter. Fyldig og med en naturlig sødme.Andre gjengangere hos oss er tomatsuppe og […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial