«Salt» eller «søtt»?
Til denne versjonen ble det «salt» topping.
Om du ønsker en søt versjon har jeg tidligere delt oppskrift på dette:
Søtpotet-vaffel med lune bjørnebær
Du kan også steke tykke pannekaker av røra.
Stek da på middels varme slik at pannekakene får stekt ordentlig uten at utsiden blir for stekt.
Enkel grunnoppskrift – uendelige smakskombinasjoner
INGREDIENSER:
- ca 150 gram søtpotet
- 1 egg
- 1 ss tørrvare – jeg brukte speltmel
- Alternativ: Fersk eller tørket urter og krydder
FREMGANGSMÅTE:
Grovriv søtpotet.
«Damp» søtpoteten i mikroene i et par minuter slik at den blir myk.
La den avkjøle seg.
Rør sammen søtpotet, mel og egg.
Bruk gjerne en gaffel – evt en stavmikser.
Da får du most søtpoteten samtidig som ingrediensene blander seg godt sammen.
Stekes i et vaffeljern.
Legg på ønsket topping og nyt.
TOPPING:
- Lettere spekeskinke
- Stekt egg
- Cherrytomat
- Most avokado med ferske presset limejuice og hakket koriander
- Syltet rødløk
- Sriracha – chili saus
Og som alltid – prikken over i’en:
Verdens beste krydderblanding