«Salt» eller «søtt»?
Til denne versjonen ble det «salt» topping.
Om du ønsker en søt versjon har jeg tidligere delt oppskrift på dette:
Søtpotet-vaffel med lune bjørnebær
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050410.jpg)
Du kan også steke tykke pannekaker av røra.
Stek da på middels varme slik at pannekakene får stekt ordentlig uten at utsiden blir for stekt.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050408.jpg)
Enkel grunnoppskrift – uendelige smakskombinasjoner
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050409.jpg)
INGREDIENSER:
- ca 150 gram søtpotet
- 1 egg
- 1 ss tørrvare – jeg brukte speltmel
- Alternativ: Fersk eller tørket urter og krydder
FREMGANGSMÅTE:
Grovriv søtpotet.
«Damp» søtpoteten i mikroene i et par minuter slik at den blir myk.
La den avkjøle seg.
Rør sammen søtpotet, mel og egg.
Bruk gjerne en gaffel – evt en stavmikser.
Da får du most søtpoteten samtidig som ingrediensene blander seg godt sammen.
Stekes i et vaffeljern.
Legg på ønsket topping og nyt.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050407.jpg)
TOPPING:
- Lettere spekeskinke
- Stekt egg
- Cherrytomat
- Most avokado med ferske presset limejuice og hakket koriander
- Syltet rødløk
- Sriracha – chili saus
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050404.jpg)
Og som alltid – prikken over i’en:
Verdens beste krydderblanding
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/07/P1050413.jpg)