En frokost-favoritt
Jeg elsker rolige morgenstunder i helgene med en sunn og digg frokost-skål.
Det er også utrolig godt å starte dagen med litt bevegelse, så litt morgen-stretch på stuegulvet får kroppen i gang!
Fokuser på å etablere gode vaner i hverdagen.
En god morgenrutine kan også være ekstra motiverende for gode valg resten av dagen.
Vi lever bare en gang, og da burde vi leve livet med best mulig helse!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110702-scaled.jpg)
Dette måltidet passer også utrolig bra på farta.
I mange butikker får man f.eks ulike bokser hvor topping kan legges i lokket.
Eller du kan ha det i en egen liten boks til du skal spise.
Med frosne bær i bunnen holder yoghurten seg kjølig litt ekstra.
Toppingen burde legges på når du skal spise slik at den holder seg crunchy.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110703-scaled.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110757-scaled.jpg)
INNHOLD:
- Vanilje-proteinkrem
- Halvtinte bringebær og blåbær
- Karamelliserte mandler – eller en annen nøttetype
- Kakaonibs
- Ristet havregryn – se tips lenger ned
- SukrinGold
- Mandelsmør – hjemmelaget eller kjøpt
- En liten klype havsalt
Jeg vender bærene i litt sukrin melis, men det er en smakssak.
Vaniljekremen på bunn, og så er det bare å legge på resten av godsakene.
Himmelsk!
Ristet havregryn:
Dette kan du enkelt lage ved å blande ønsket mengde havregryn og sukrin gold eller annen sukrin/søtning sammen i en bolle.
En dæsj kardemomme oppi er også utrolig godt.
Ha i en stekepanne på middels sterk varme og rør til havregrynene blir gylden.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110700-scaled.jpg)
Jeg føler jeg gjentar meg selv i mange innlegg..
..men
LAG STØRRE MENGDER!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110704-scaled.jpg)
Tenk flere måltider.
Matprepping og planlegging gjør det så utrolig mye enklere å ta gode valg.
Ihvertfall hvis man er i en fase hvor nye vaner skal innarbeides.
Føles det som et ork hver gang og man må ta frem for mye utstyr for hvert måltid er det ofte lett å havne i fellen med å ta raske og usunne løsninger.
Bruk fryseren flittig!
Fyll opp krukker i tørrvareskuffen.
Kutt opp mer grønnsaker og frukt, og oppbevar i bokser i kjøleskapet
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110701-scaled.jpg)
Vanilje-proteinkremen lager jeg i en stor boks, og har i kjøleskapet.
Da lager jeg f.eks av to bokser cottage cheese (ca 800 gram) og vaniljeyoghurt (ca 40 gram)
Holdbarheten er fint i 5-6 dager.
Det samme med havregryn og nøtter.
Lag opp og oppbevar i et Norgesglass eller annen krukke.
Holdbarheten er flere uker.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110755-scaled.jpg)
Denne skåla og en kopp te med ferskpresset sitron
Perfekt!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2020/01/P1110763-scaled.jpg)