Smooth og fudgete!
En veldig enkel oppskrift på sunnere godis som dekker søtsuget!
Mektige kuler som metter godt og som gjør deg fornøyd – selv med å bare spise et par stykker.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4400.jpg)
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4411.jpg)
Som overskriften sier inneholder disse to ingredienser.
Men..
Det er godt å smaksette de med et par andre ting.
Se tips lenger ned i innlegget.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4396.jpg)
INGREDIENSER – ca 15 kuler:
- 15 dadler – helst typen medjool
- 2 gode spiseskjeer kakao, ca 30 gram – jeg brukte bakekakao, men bruk gjerne rå kakao.
- En klype havsalt og/eller en dæsj vaniljepulver – kan sløyfes
- Evt litt vann hvis massen blir for fast
FREMGANGSMÅTE:
Er det steiner i dadlene tar du ut disse.
Kjør dadlene i en blender/ food prosessor.
Tilsett kakao, og evt havsalt/vaniljeekstrakt.
La maskinen gå til alt er blandet godt sammen.
Er massen litt vanskelig å jobbe med kan du sette den en liten stund i kjøleskapet, eller tilsette litt mer kakao.
Trill kuler, og rull disse i litt ekstra kakao.
Oppbevar kulene i en tett boks i fryseren.
De fryser aldri helt, men blir bare fastere og mer fudgete.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4403.jpg)
TIPS:
Havsalt er med på å balansere sødmen fra dadlene, og er alltid nydelig sammen med sjokolade.
Du kan også slå deg løs og tilsette enda flere ingredienser:
Nøtter/nøttesmør – Havregryn – Kokosmasse
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2018/10/DSC_4407.jpg)