Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Middag, Tilbehør

RØDBET-TZATZIKI

Husk farger på tallerken!

Og er det en matvare som gir fra seg farge så er det rødbeter.
En skikkelig fargebombe!
Plukk med hansker når du kjøper denne rotgrønnsaken på butikken.

I mange oppskrifter er det ikke nødvendig å være veldig nøyaktig på målene. Vi har alle preferanser på hvordan vi foretrekker smaker. 
Her i heimen er vi f.eks veldig glad i hvitløk, og tilsetter nok litt mer enn mange andre. 
Hvor syrlig du ønsker den med sitronjuice er også en smakssak.


Bruker mer yoghurt om du vil ha en mer kremet konsistens.

Jeg har brukt råe rødbeter i denne oppskriften, men du kan også bruke kokte. Da blir det en litt mykere konsistens, siden rødbetene ikke vil være like sprøe. Kokt rødbete har også en litt mer naturlig sødme. 


INGREDIENSER:

  • 2 mellomstore rødbeter
  • 2 dl gresk yoghurt naturell
  • 1/2 ts knust hvitløk (på glass/tube) – evt 1-2 hvitløksfedd
  • Juice fra 1/2 sitron
  • 1 ts rødvinseddik – kan sløyfes
  • 1 ss sukrin
  • Salt og pepper
    *Du kan også bruke kesam eller rømme

FREMGANGSMÅTE:

Skrell og riv rødet på et grovt rivjern. 
Plasthansker anbefales da rødbeter virkelig setter farge.
Tips til nødløsning er å bruke brødposer.

Tilsett alle ingrediensene i en skål og bland godt sammen. Juster med sitronjuice og krydder.

Sett kjølig til den skal nytes. 


Finhakket urter er også godt oppi f.eks persille, dill eller gressløk.

Aller best blir denne tzatzikien om smakene får satt seg en god stund – da gjerne natten over. 
Den holder seg også fint noen dager i kjøleskapet

Kikertlefse, ruccola, reddik, gulrot, lettere spekeskinke, fetaost, hjemmelaget krydderblanding, chiliflakes, 

Mer inspirasjon finner du her!
FRISK SOMMERSALAT
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
«PUMPKIN SPICE»
FYLDIG GRESSKARSUPPE MED CHILI OG INGEFÆR
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Innleggsnavigasjon

SUKKERFRI VANILJEKREM
MOCHA-PROTEINSHAKE

1 comment

  • SYLTEDE RØDBETER - UTEN TILSATT SUKKER - Bakekona
    11. oktober 2019

    […] TIPS:Crunchy rødbete-tzatziki […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial