Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Dessert - Kaker

OSTEKAKE MED CHRUNCHY BUNN AV PEANØTTSMØR

En frisk og nydelig ostekake laget av få ingredienser!

Den holder seg fint i kjøleskapet noen dager, og er derfor den ultimate fest-kaken du kan forberede på forhånd.

Dette er en veldig godt ostekake som er lett og rask å lage, og ekstra pluss at det er få ingredienser!

ANDRE FRISTELSER SOM ER VERDT Å PRØVE:

SJOKOLADEPUDDING MED VANILJESAUS – UTEN TILSATT SUKKER
SNICKERS-NICECREAM
SUKKERFRIE TRIPPEL CHOCOLATE BROWNIE COOKIES

Tips!

Du kan enten lage små porsjonskaker eller en større ostekake!
Det er helt klart tidsbesparende å lage en stor kake, enn å pirke med mange små. 
Men samtidig: se så lekkert det blir med mini-kaker på dessertbordet?


INGREDIENSER – 10 mini-ostekaker eller en stor:

Bunnen:

  • 100 gram peanøttsmør
  • 150 gram granola – eller havregryn tørrstekt i en panne 

Ostekremen:

  • 200 gram kremost naturell
  • 200 gram gresk yoghurt vanilje – evt. kesam vanilje/annen yoghurt
  • 2 ss SukrinMelis – eller vanlig melis/annen søtning
  • 5 gelatinplater
  • 2 ss væske – eks. sukkerfri saft i smaken lime/sitron – evt. vann eller saften fra en sitron

FREMGANGSMÅTE:

Legg gelatinplatene i en skål med vann.

Varm peanøttsmøret litt en skål i mikroen, så blir den noe mer rennende i konsistensen.
Rør inn granola.
Fordel blandingen i muffinsformer og press ned, evt. en rund springform (20 cm vil jeg tro)
Sett i fryseren.

Bland sammen kremost, yoghurt og søtning i en egen bolle.
Varm opp væske i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme væsken.
Hell gelatinblandingen i ostekremen i en tynn stråle, samtidig som du rør.
Fordel ostekremen på bunnen(e) og sett i kjøleskapet.

Mini-ostekakene trenger noe kortere tid på å få satt seg.
Holdbarheten er fint noen dager i kjøleskapet.

Til servering: Pynt med friske bær

Se så fine de blir!
Perfekt til f.eks 17. mai – rødt, hvitt og blått!

Tips!

Det er også utrolig godt med litt revet mørk sjokolade på toppen!
Eller hva med å røre finhakket sjokolade i bunnen?
Peanøtter og sjokolade er tross alt en klassisk kombinasjon.


Mer inspirasjon finner du her!
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
BANAN + HAVREGRYN = «KJEKS»
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Baking
  • Bær
  • Dessert
  • Havregryn
  • Kake
  • Kremost
  • Ostekake
  • Peanøttsmør
  • SukrinMelis

Innleggsnavigasjon

DIGG OG NÆRINGSRIK GRØNN SHAKSHUKA
ELTEFRI FOCACCIA MED FETAOST, SOLTØRKET TOMAT OG ROSMARIN

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial