Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Lunsj, Middag

KIKERT-LEFSE MED SPICY KYLLING

Et spicy måltid som er nydelig til lunsj eller middag

Bare lefsa i seg selv har et naturlig høyt innhold av protein, og er dermed også et perfekt alternativ for de som ikke spiser kjøtt eller som ønsker å redusere kjøttinntaket.
Med lefsa som base kan fyllet varieres i det uendelig med andre godsaker.  Man kan også tilsette ekstra smak i selve lefsa med urter og andre krydder.

Den kan også brukes som pizzabunn. 
Lag gjerne dobbelt mengde, så har du lefse til et måltid og pizzabunn til et annet. 


INGREDIENSER – 1 lefse:

  • 0,5 dl kikertmel
  • 0,75 dl vann
  • En liten klype havsalt og pepper
  • Alt: En liten skvett olje

FREMGANGSMÅTE:

Pisk sammen ingrediensene til en klumpfri røre.
La røren svelle i minst 30 minutter.

Hvis du ikke har en non-stick stekepanne tilsetter du litt olje eller smør i panne. 
Stekes på middels sterk varme. 
Snu når overflaten har stivnet.


Jeg foretrekker en litt rennende røre, men du kan juster litt ned på vannmengden om du ønsker en tykkere lefse

FYLLET: 

  • Ferdigstekt kylling i strimler blandet sammen med rød pesto
  • Most avokado smakt til med fersk limejuice, hvitløk, salt og pepper
  • Syltet rødløk
  • Strimlet salat
  • Yoghurt naturell
  • Hakket koriander
Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
FYLDIG PROTEINSHAKE – UTEN PROTEINPULVER
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Lunsj
  • Middag
  • Proteinrik

Innleggsnavigasjon

PROTEINRIK BROWNIE PÅ 1-2-3
VERDENS BESTE FASTELAVNSBOLLER – UTEN TILSATT SUKKER

4 comments

  • RØDBET-TZATZIKI - Bakekona
    30. juni 2019

    […] Kikertlefse, ruccola, reddik, gulrot, lettere spekeskinke, fetaost, hjemmelaget krydderblanding, chiliflakes,  […]

    Reply
  • Anette
    4. august 2020

    Hei, har laget disse med tykkere røre (50/50 mel og vann) men synes de ikke holdet seg sammen når jeg ruller dem. Et det derfor du lager røren tynnere? 🙂

    Reply
    • Stine
      5. august 2020

      Hei Anette. Jeg har også stekt med mindre vann, men da har jeg stekt de mer som mindre lapper. Føler at de blir fastere og deler seg opp ved tykkere røre ja. Prøv å tynne ut neste gang 🙂

      Reply
  • VEGANSK FRITATTA - Bakekona
    4. september 2020

    […] Kikertmel.Ikke et klassisk mel laget av korn, som det tradisjonelle hvetemelet. Kikertmel er finmalt tørket kikerter,  så altså fra en belgvekst. Ikke et klassisk mel man som man kan bake som normalt med, men allikevel mange ulike bruksområder.Prøv f.eks å lage en nydelig wrap […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial