Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost

HØST-GRANOLA MED GRESSKAR

Nydelig granola full av smak!

«Åh, så godt! Mamma, denne smaker litt som jul»
Det var kommentaren fra junior i huset da han testet ut granolaen.
Min kritiske og ærlig medhjelper på kjøkkenet!
Jeg elsker at hele familien er engasjert i utviklingen av oppskrifter og kokkelering på kjøkkenet.

«Smaken av jul» kommer fra de varmende krydderne vi også finner i den klassiske pepperkaka! 

Om du ikke allerede har gresskarpure tilgjengelig anbefaler jeg deg å lage en runde med det først.

Oppskrift på en veldig enkel og hjemmelaget gresskarpure finner du HER


Hvis du ikke har eller ønsker å bruke gresskar kan dette erstattes med naturlig eplemos eller most banan.


INGREDIENSER:

  • 150 gram gresskarpure
  • 50 gram flytende søtning – eks. SukrinSIrup eller Lønnesirup*
  • 100 gram nøtter – jeg brukte 50/50 valnøtter og mandler
  • 250 gram store havregryn
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 50 gram sesamfrø
  • 1 ts kanel – gjerne ceylon
  • 1 ts gresskarkrydder – evt. en dæsj malt nellik, muskatnøtt, ingefær, allehånde
    *Hvis du liker en veldig søt granola øker du litt på mengden søtning

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175 grader.
Bland sammen gresskarpure og søtning i en bolle.
Hakk opp nøttene.
Bland sammen gresskarpure og søtning.
Ha resten av ingrediensene oppi bollen, og rør godt rundt.
Fordel blandingen over på et bakebrett med bakepapir.
Stekes midt i ovnen i til granolaen har fått en gylden farge.
Dette tar ca. 30 minutter, men vil variere litt fra ovn til ovn.
Rør noen ganger i blandingen underveis.

La granolaen avkjøle seg, før du har den over på en glasskrukke med lokk. 

På bloggen finner du inspirasjon til flere granola-oppskrifter!

Crunchy sjokoladegranola

Sprø og digg banangranola

Jule-granola laget på 1-2-3

Crunchy granola i en skål med melk, skivet banan og mandelsmør.

Et nydelig og balansert måltid!


Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Banan
  • Frokost
  • granola
  • Gresskar
  • Halloween
  • Havregryn
  • Kveldsmat
  • Mandelsmør
  • Mandler
  • Mellommåltid
  • Sesamfrø

Innleggsnavigasjon

HJEMMELAGET GRESSKARPURE
GRESSKARPUDDING MED DIGG TOPPING

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial