Rabarbra er egentlig en grønnsak, men de fleste av oss kjenner denne syrlige planten i dessert og bakst.
Selv har jeg ikke barndomsminner med rabarbra, men med en kjempe stor rabarbraplanten i hagen er noe jeg helt kommer nyte mye hver forsommere jeg blir gammel og grå.
Dette syltetøyet har blant annet blitt spist på brødskiva, i lompe/lefse, på havregrøt, yoghurt og til og med i smoothier.
Du må ikke følge mengden slavisk i denne oppskriften for å få et godt resultat, men jeg deler med dere hva jeg brukte.
Du må heller ikke bruke vanilje, og sukrin gold kan byttes ut med kun vanlig sukrin.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/06/IMG_20140529_091833-1.jpg)
Her toppet på min favorittfrokost: Havregrøt.
Jeg blir utrolig nok ikke lei..
Havregrøt, rabarbrasyltetøy, kanel og sukrin gold.
Mm – sommer-versjon!
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/06/DSC_3239.jpg)
INGREDIENSER:
- 350 g rabarbra
- 50 gram sukrin
- 50 gram sukrin gold
- 1/2 ts sitronsaft
- 1/2 vaniljestang*
*Hvis du vil bruke hele vaniljestangen på en gang er det bare å doble oppskriften. Og du kan nok fint bruke opp mot 1 kg rabarbra og fortsatt få frem den gode vaniljesmaken
FREMGANGSMÅTE:
Vask og skjær rabarbraen i biter på ca 0,5-1 cm tykkelse.
Tilsett rabarbraen, sukrin, sukrin gold og sitronsaft i en kjele.
Snitt opp vaniljestangen. Skrap ut frøene og tilsett frøene oppi kjelen.
La alt småkoke på middelssterk varme i ca 20-30 minutter.
Rør jevnlig.
Når den har kokt ferdig helles syltetøyet over på glass, og lokket skrus igjen med en gang.
La det avkjøle seg før du setter glasset inn i kjøleskapet.
![](http://www.bakekona.no/wp-content/uploads/2019/06/DSC_3236.jpg)