Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Middag

HAVREGRØT MED TOMATSAUS OG EGG

«Havre-risotto»

Dette er et måltid full av smak, og med enkle råvarer.

Steel cut havre har en utrolig unik og nøtteaktig smak. Havregrøten en grovere konsistens enn den «vanlige» havregrynen. Anbefales virkelig å prøve!

Om du ikke har steel cut havre er det best å erstatte den med store havregryn. Vanlig lettkokte havregryn gir ikke den samme konsistens som jeg synes er ekstra spesiell når man bruker det som tilbehør på denne måten.

 Med de fleste oppskrifter kan man juster ingredienser etter man har tilgjengelig og liker.
Havregryn kan f.eks byttes ut med quinoa eller hele byggryn. Begge deler går under supermat etter min mening.

Vær kreativ, og ha fokus på mindre matsvinn!


INGREDIENSER – 1 porsjon:

  • 2-3 store tomater
  • 4-5 sopp – alle typer kan brukes
  • Hvitløk
  • Salt og pepper
  • Urter – f.eks persille eller basilikum
  • Evt chili
  • Havre – steel cut – evt store havrergry
  • Vann
  • En liten klype salt til havregrøten – evt soyasaus
  • Egg
  • Kalkunbacon

FREMGANGSMÅTE:

Skjær opp tomater, sopp og løk. Større biter gir mer tekstur på sausen.
Du kan også bytte ut vanlige tomater med cherrytomater.
Da kan du bare putte hele tomater oppi, som etter hvert vil mykne i kokeprosessen.

Tilsett løken i en varm stekepanne, enten med litt olje, smør eller bare vann.
La den surre seg blank. Ha tomat og sopp i stekepannen.
Sett på middels sterk varme og rør jevnlig.
Jo lenger tid den får putre jo mer sødme får sausen.
Det kan også da være nødvendig å tilsette litt vann, alt etter hvor tykk du ønsker tomatsausen.

La sausen kose seg på plata i minst 15 minutter.
Smak til med krydder og urter.
Bruker du tørket urter kan du gjerne tilsette dette samtidig som sopp og tomatene puttes opp slik at urtene gir fra seg mest mulig smak.


Steel cut havre trenger litt lenger koketid enn vanlig havregryn.
Kok etter anvisning på pakken. Juster mengden etter eget behov.
Tilsett en liten klype salt, eller gjerne en skvett soyasaus rett før servering.

Med litt chili i sausen får du det lille stinget som varmer ekstra.
Andre krydder som passer oppi er røkt paprikapulver eller spisskummen.

Prikken over i’en er min favoritt krydderblanding. Oppskrift finner du HER.


(Vi har alltid denne tilgjengelig i et lite norgesglass)

En smaksrik og balansert start på dagen.

Sunn comfort-food på sitt best!

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Egg
  • Frokost
  • Havregrøt
  • Havregryn
  • Krydderblanding
  • Lunsj
  • Middag

Innleggsnavigasjon

MATPREPPING: PROTEINPANNEKAKER
PROTEINRIK BROWNIE PÅ 1-2-3

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial