Et nydelig og næringssrikt måltid!
Lune eplebiter med kanel og et hint av kardemomme
Ristet havregryn og karamelliserte nøtter
«Proteinkrem» med et hint av vanilje
Sirup for ekstra sødme
Pink lady er helt klart favoritten av eplesorter.
Jeg liker de crispy, og med en god balanse av syrlig og sødme.
Men når norske epler faktisk er i sesong må man jo utnytte seg av lokale råvarer, så da er det de som havner i handlekurven!
I oppskriften har jeg brukt min ultimate favoritt – proteinkrem av blant annet vaniljeyoghurt og cottage cheese.
Elsker både smak og ikke minst den fyldige konsistensen!
Som alltid kan dette selvfølgelig byttes ut med det du foretrekker.
Kokosyoghurt, proteinpudding, vaniljeyoghurt, kesam.
For en sunn dessert-versjon bytte ut yoghurt med sukkerfri vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte.
«Tilslørte bondepiker»
INGREDIENSER:
- Et eple
- En dæsj kanel og kardemomme
- En toppet ts sukrin gold
- Ristet havregryn – gjerne store*
- Karamelliserte nøtter – jeg brukte mandler
- SukrinSirup – evt lønnesirup eller honning
- Vanilje-proteinkrem
*Alternativer er granola eller kun nøtter
FREMGANGSMÅTE:
Skjær eple i terninger.
Bland eplebitene sammen med en god ts sukrin gold og en dæsj kanel og kardemomme.
Varm i en skål i mikroen eller evt i en liten kjele.
Aller best blir det i en kjele eller en stekepanne slik at de nesten blir litt karamelliserte.
Legg på topping og NYT!
Ristet havregryn:
Ønsket mengde havregryn ristet i stekepannen med sukrin gold og litt kardemomme.
Når du først er i gang anbefaler jeg som alltid å lage større mengder.
(Det skal være enkelt å velge sunt..)
Jeg har til og med hatt en veldig lik versjon av herlige kombinasjonen med som lunsj på jobb en dag.
I en boks som tåler mikro hadde jeg eplebiter blandet med kanel, kardemomme, sukrin gold og litt sirup.
Nøtter og havregryn i en egen boks + et beger skyr.
Når det da var tid på lunsj varmet jeg opp eplebitene i mikroen.
Boksen jeg hadde eplebitene oppi ble også brukt som «skål».
Etter at eplebitene var varmet opp i mikroen til de var blitt møre la jeg på nøtter, havregryn og skyr.
NYDELIG!
Jeg oppgir bevisst ikke nøyaktig mengder på nøtter og havregryn.
Det er ikke vesentlig for at dette skal bli et nydelig måltid.
Skal det være frokost eller lunsj spiser man gjerne større mengder enn om det skal være et mellommåltid eller kveldsmat.
Vi har også ulike behov utifra kropp og aktivitet.
[…] YOGHURT-BOLLE MED LUNE EPLEBITER […]