Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Søtt tilbehør og topping
    • Jul
    • Påske
    • Halloween
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
Frokost, Snacks - Mellommåltider

YOGHURT-BOLLE MED LUNE EPLEBITER

Et nydelig og næringssrikt måltid!

Lune eplebiter med kanel og et hint av kardemomme
Ristet havregryn og karamelliserte nøtter
«Proteinkrem» med et hint av vanilje
Sirup for ekstra sødme

Pink lady er helt klart favoritten av eplesorter. 
Jeg liker de crispy, og med en god balanse av syrlig og sødme. 
Men når norske epler faktisk er i sesong må man jo utnytte seg av lokale råvarer, så da er det de som havner i handlekurven! 

I oppskriften har jeg brukt min ultimate favoritt – proteinkrem av blant annet vaniljeyoghurt og cottage cheese.
Elsker både smak og ikke minst den fyldige konsistensen! 

Som alltid kan dette selvfølgelig byttes ut med det du foretrekker.
Kokosyoghurt, proteinpudding, vaniljeyoghurt, kesam. 


For en sunn dessert-versjon bytte ut yoghurt med sukkerfri vaniljesaus, vaniljeis eller pisket kremfløte. 
«Tilslørte bondepiker»


INGREDIENSER:

  • Et eple
  • En dæsj kanel og kardemomme
  • En toppet ts sukrin gold
  • Ristet havregryn – gjerne store*
  • Karamelliserte nøtter – jeg brukte mandler
  • SukrinSirup – evt lønnesirup eller honning
  • Vanilje-proteinkrem
    *Alternativer er granola eller kun nøtter

FREMGANGSMÅTE:

Skjær eple i terninger.
Bland eplebitene sammen med en god ts sukrin gold og en dæsj kanel og kardemomme.
Varm i en skål i mikroen eller evt i en liten kjele. 
Aller best blir det i en kjele eller en stekepanne slik at de nesten blir litt karamelliserte.

Legg på topping og NYT! 


Ristet havregryn:
Ønsket mengde havregryn ristet i stekepannen med sukrin gold og litt kardemomme. 
Når du først er i gang anbefaler jeg som alltid å lage større mengder. 
(Det skal være enkelt å velge sunt..)

Jeg har til og med hatt en veldig lik versjon av herlige kombinasjonen med som lunsj på jobb en dag. 
I en boks som tåler mikro hadde jeg eplebiter blandet med kanel, kardemomme, sukrin gold og litt sirup.
Nøtter og havregryn i en egen boks + et beger skyr.

Når det da var tid på lunsj varmet jeg opp eplebitene i mikroen.
Boksen jeg hadde eplebitene oppi ble også brukt som «skål».
Etter at eplebitene var varmet opp i mikroen til de var blitt møre la jeg på nøtter, havregryn og skyr.
NYDELIG!

Jeg oppgir bevisst ikke nøyaktig mengder på nøtter og havregryn.
Det er ikke vesentlig for at dette skal bli et nydelig måltid.
Skal det være frokost eller lunsj spiser man gjerne større mengder enn om det skal være et mellommåltid eller kveldsmat.
Vi har også ulike behov utifra kropp og aktivitet. 

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Cottagecheese
  • Eple
  • Frokost
  • Havregryn
  • Kveldsmat
  • Mellommåltid
  • Nøtter
  • Proteinrik
  • yoghurt

Innleggsnavigasjon

GOLDEN MILK LATTE
KREMET BLOMKÅLSUPPE

1 comment

  • FROKOSTINSPIRASJON: 6 OPPPSRIFTER MED EPLE - Bakekona
    25. september 2020

    […] YOGHURT-BOLLE MED LUNE EPLEBITER […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

FØLG MEG OGSÅ HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial