Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Frokost, Lunsj, Middag

VEGANSK FRITATTA

En kjøttfri rett, som allikevel har et høyt innhold av protein

Jeg skal ikke legge skjul på at både ungene og gubben foretrekker at middagene inneholder noe form for kjøtt.
Allikevel ønsker jeg å prøve ut ulike retter, som gjør at vi kan redusere inntaket av kjøtt og få lurt inn flere grønnsaker i måltidene. 
Det er ikke alt som får to tomler opp, spesielt hos frøkna, men hvis man stopper å prøve vil det ihvertfall aldri bli et naturlig valg. 

Det er faktisk vårt ansvar som foreldre å legge et godt grunnlag for ungene når det gjelder å formidle og inspirere til et sunt og balansert kosthold som gir kroppen nytelse og gode næringsstoffer. Ikke skolen eller barnehagen.

Men nok om det for denne gangen.. 

Fritatta. 
En rett jeg umiddelbart forbinder med mange egg. 
I et vegansk kosthold er ikke egg en råvare som kan brukes, og det er mange råvarer som brukes som erstatning for egg i ulike oppskrifter.
I denne retten er egg byttet ut med kikertmel.


Bare sånn at det også er sagt. 
Her i huset spises vi egg hver dag, og personlig mener jeg at egg er supermat!
Dette er ment som inspirasjon til å variere måltidene.
Tradisjonell fritatta er også på vei! 

Kikertmel.
Ikke et klassisk mel laget av korn, som det tradisjonelle hvetemelet. 
Kikertmel er finmalt tørket kikerter,  så altså fra en belgvekst. 
Ikke et mel som man kan bake som normalt med, men har allikevel mange ulike bruksområder.
Prøv f.eks å lage en nydelig wrap


INGREDIENSER – 4-6 porsjoner:

  • 250 gram kikertmel
  • 4,5-5 dl vann
  • Salt og pepper
  • Krydder: Chili, gurkemeie og hvitløk
  • 1 gul løk
  • ca 400 gram poteter
  • 1 paprika

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader

Skjær løk og potet i tynne skiver. 
Jeg brukte en mandolin, og da er det ekstra viktig å passe på fingertuppene!
Skjær paprika i mindre terninger.
Se lenger ned for flere tips

Rør sammen kikertmel, vann og krydder. 
Bland inn grønnsakene.
Fordel i en ildfast form.
Du kan også fordele i muffinsformer for porsjonstykker.  

Stekes i 35-40 mintter.
Steketiden avhenger av størrelsen på formen og stekeovnen.
Den skal være fast i konsistens når den er ferdig og potetskivene skal være møre når du stikker en kniv eller nål gjennom.
Steker du de som muffins må nok steketiden ca halveres.

La formen få hvile noen minutter på benken før du deler den opp i stykker, 


Server gjerne med en salat, en spicy salsa og avokado ved siden av.
Hummus er også et godt alternativ. 

TIPS:
Varier med de grønnsakene du foretrekker – perfekt for rydding i kjøleskapet.
Eks. sopp, brokkoli, asparges, purre, grønnkål, spinat. 
Ha revet ost (vegansk eller vanlig) på toppen eller blandet i røra. 
Bytt ut potet med søtpotet.
Fordel skiver av tomat eller halve cherry-tomater på toppen før du setter formen i ovnen. 

Rester som ble igjen la jeg i en fryseboks med matpapir mellom hvert stykke. 
La tine i kjøleskapet før servering.
Spis kald eller varm opp i noen minutter på 200 grader

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Kjøttfri
  • Lunsj
  • Matprepping
  • Middag
  • Vegansk

Innleggsnavigasjon

SNICKERS-NICECREAM
SPRØ OG DIGG BANANGRANOLA

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial