Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag, Tilbehør

TORSK MED POTET- OG BLOMKÅLMOS OG AVOKADODRESSING

Mager middag med mye smak

Ovnsbakt torsk med en litt annerledes potetmos, grønnsaker og en nydelig kremet avokadodressing.

En middag som inneholder gode kilder til karbohydrater, reint protein og sunt fett.

Det er sjeldent det har blitt delt innlegg som inneholder fisk, men vi har det faktisk hver uke.

Det er vel da på tide med litt inspirasjon på den fronten også fremover – og ikke bare søtsaker.

Selv om jeg lever etter #jatildesserthverdag


Litt halvveis innlegg, da oppskriftene ikke er veldig detaljert på mengder – men alle ingrediensene og fremgangsmåte skal dere få.


INGREDIENSER:

  • Torskefileet
  • Diverse krydder – tørket urter, hvitløk, havsalt og pepper
Potetmos:
  • Poteter – gjerne melene da det gir et mer kremet resultat
  • Blomkål
  • Sellerirot
  • Salt og pepper
  • Væske*
    *Jeg bruker bare litt av kokevann som væske, men du kan også renne av alt vannet og heller bruke melk/matfløte/kosmelk/kesam osv.

FREMGANGSMÅTE:

Topp torsken med ønsket krydder – smør gjerne pesto over torsk for mye god smak.
Bak i ovnen på 210 grader varmluft til den akkurat begynner å flake seg.
Her varierer steketiden veldig etter størrelse og tykkelse på stykkene.

Del opp ønsket mengde poteter, blomkål og sellerirot i ca like store biter.
Kok i en kjele med vann til grønnsakene er møre.
Mos med en stavmikser, sett tilbake på platen.
Smak til med krydder, og evt ønsket ekstra væske. Du kan også smake til med urter som gressløk og persille


Jeg lager gjerne en stor porsjon med en gang, og fryser ned i mindre bokser.
Dermed har vi nydelig tilbehør lett tilgjengelig som bare kan varmes opp i mikroen.

Kremet avokadodressing:

  • Avokado
  • Ekstra lett rømme – evt gresk yoghurt, kesam.
  • Pesto
  • Tilsett også gjerne: sitronsaft, salt, pepper og koriander.
    Ekstra smak blir det hvis du også tilsetter hvitløk og chili

Mos lik mengde avokado og rømme sammen – enten med en gaffel eller stavmikser. Smak til med pesto og de andre ingrediensene etter hvordan du liker det.

Til en porsjon for meg bruker ca 1 god ss avokado + 1 ss ekstra lett rømme + 1/2  ts pesto og resten på slump

Denne retten er det også lett å tilpasse for barnefamilier!
Frøkna her i huset sier hun spiser deilig kjøtt når hun spiser ovnsbakt torsk!

Sunn matglede er så utrolig viktig å få på plass fra tidlig alder, og vi som foreldre må ta ansvaret for å inspirerer og inkludere ungene

Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
«PUMPKIN SPICE»
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Avokado
  • Dressing
  • Fisk
  • Middag
  • Tilbehør
  • Torsk

Innleggsnavigasjon

PB&J-KJØLESKAPSGRØT
SJOKO-COOKIES FOR SMÅ SUPERHELTER

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial