Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Middag, Tilbehør

SYLTET RØDLØK – UTEN TILSATT SUKKER

Fantastisk tilbehør til alt fra fiskemiddagen, i salat som til fredagstacoen!

Syltet rødløk har fort blitt et fast tilbehør her i heimen, og så fort krukka er tom må en ny porsjon lages.

Denne har god holdbarhet, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang! Og ihvertfall om dere skal være mange til middag.

Lag gjerne dette dagen før så smakene virkelig får kommet frem. Jeg lar den stå minimum 4-5 timer før den spises.

Det er også utrolig godt å tilsette finhakket chili for et ekstra sting.


INGREDIENSER:

  • 0,5 dl eddik – jeg har brukt hvitvinseddik, men vanlig 7 % eddik / eplecidereddik kan også brukes
  • 1 dl sukrin – halver mengden om du bruker sukrin +
  • 1,5 dl vann
  • 1/2 ts fersk revet ingefær (kan sløyfes)
  • 3-4 store rødløk

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp eddik, sukrin, vann og ingefær. Varm opp til kokepunktet, og rør rundt til søtningen har løst seg opp. Del rødløken opp i halve skiver. Tilsett rødløken oppi kjelen og bland godt. La den stå et par minutter på plata slik at man får opp temperaturen på væsken.

Overfør rødløk og væsken til en glasskrukke, og skru umiddelbart på lokket. La den avkjøle seg litt på benken før den settes kaldt i kjøleskapet.

Et virkelig fargerik innslag til så mange ulike retter.

Sunn og næringsrik mat – enkelt og utrolig godt!

Mer inspirasjon finner du her!
ENKEL OMELETT MED SOPP OG FETAOST
FRISK SOMMERSALAT
KRYDDERBLANDING – PRIKKEN OVER I’EN
«PUMPKIN SPICE»
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Middag
  • Tilbehør

Innleggsnavigasjon

HJEMMELAGET KNEKKEBRØD
GRUNNOPPSKRIFT PÅ LUFTIG SØT GJÆRBAKST – UTEN TILSATT SUKKER

6 comments

  • KIKERT-LEFSE MED SPICY KYLLING - Bakekona
    23. februar 2019

    […] Syltet rødløk […]

    Reply
  • OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT - Bakekona
    2. mars 2019

    […] Syltet rødløk – eller vanlig […]

    Reply
  • INSPIRASJON TIL HELGEFROKOSTEN - Bakekona
    17. april 2019

    […] bagels – uten heving:Fylt med eggerøre, syltet rødløk, ruccola og lettere spekeskinke.Bagelsen hadde jeg laget på forhånd og tok opp fra fryseren. […]

    Reply
  • KREMET BROKKOLISALAT - Bakekona
    11. august 2019

    […] rå løk ikke er en favoritt, spesielt for oss med barn, kan dette selvfølgelig utelates. Syltet rødløk er også utrolig godt som erstatning for rå […]

    Reply
  • OMELETT I VAFFELJERNET - Bakekona
    19. september 2019

    […] RuccolaSpekeskinkeAvokadoVårløkCherrytomaterSyltet rødløkAlfaspirerHjemmelaget krydderblanding […]

    Reply
  • SØTPOTET-VAFFEL - 3 INGREDIENSER - Bakekona
    8. februar 2020

    […] Syltet rødløk […]

    Reply

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial