Stine Haslestad

Hverdagsmagi med sunn matglede

  • Hjem
  • Oppskrifter
    • Frokost
    • Pannekaker – Vafler
    • Lunsj
    • Middag
    • Dessert – Kaker
    • Matprepping
    • Bakst
    • Søt bakst
    • Snacks – Godis – Mellommåltider
    • Drikke
    • Tilbehør
    • Høytider
    • Ikke sukkerfritt
  • OM MEG
  • Kontakt
Dessert - Kaker, Frokost

SUKKERFRI MINI-OSTEKAKE FOR TO

Veien til en manns eller kvinnes hjerte går gjennom magen

Denne oppskriften passer perfekt å dele med en du er glad i – eller som et måltid for en.

Det er veldig koselig å gi små oppmerksomheter i en ofte hektisk hverdagen. Da kan anbefaler jeg virkelig denne deilige og proteinrike kaken som kan serveres når som helst!

Den kan faktisk spises til frokost med 100 % god samvittighet.

En mektig kake som er rik på proteiner og uten tilsatt sukker.


INGREDIENSER – to små hjerter:

Bunnen:

  • 1 god ts honning, lønnesirup eller fibersirup gold – evt smeltet smør
  • ca 3 ss vann
  • 40 gram havremel* – kan erstattes med f.eks mandelmel
  • 1 ss sukrin gold
    *Jeg lager havremel selv ved å kjøre havregryn i en blender

Ostekremen:

  • 2 gelatinplater
  • 1 beger skyr i den smaken du foretrekker *
  • 1/2 dl melk
  • 2 ss sukkerfri saft
  • 1 god ts sukrin melis
  • 2 ss vann
    *150-200 gram annen yoghurt kan også brukes

Gelelokket:

  • 0,5 dl sterk saft av sukkerfri saft og vann. Juster etter hvor sterk du liker den
  • 1 gelatinplate

FREMGANGSMÅTE:

Start med å bløtlegge gelatinplatene til ostekremen i vann, slik at de blir myke.

Bland sammen ingrediensene til bunnen. Trykk massen forsiktig ned formene. Jeg brukte to små creme brulee former, men du kan også f.eks lage hele oppskriften i en liten springform på ca 12 cm. Bruker du en liten skål/form er et godt tips å dekke formene med plastfoliet først. Da er det lett å løfte kaken ut av formene ut og sette de over på et eget fat.

Sett bunnen i kjøleskapet.

Bland sammen alle ingrediensene til «ostekremen». Kok opp 2 ss vann. Klem vannet ut av gelatinplatene, og løs disse opp i det nykokte vannet. Hell i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen, mens du rører rundt.

Ta bunnene ut av kjøleskapet, og hell over blandingen. Sett tilbake i kjøleskapet.

Mens det står i kjøleskapet og stivner kan du begynne på gelelokket.

Bløtlegg 1 gelatinplate. Hell saftblandingen i en kjele.
Varm opp til rett før det når kokepunktet. Altså varmt, men ikke koke.
Klem vannet ut av gelatinplaten, og rør den ut i saftblandingen.
Når den er helt løst opp lar du blandingen avkjøle seg i kjelen.

Ta ut «ostekaken» av kjøleskapet og hell over saftblandingen.
Sett hele kaken tilbake i kjøleskapet til alt har stivnet. Dette tar et par timer, og holder seg fint noen dager i kjøleskapet.

DEKOR:
Sjokoladedekoren på toppen er laget av en bit sukkerfri mørk sjokolade.
Smeltet  i en liten pose, trykket utover et lite papir og avkjølt i kjøleskapet til den har stivnet.

Her er det bare å slippe kreativeten løs. Lag små hjerter eller bokstaver/symboler.

Det er en liten prosess å lage denne kaken, men det er absolutt verdt det!

Den er like god uten gelelokket – hvis du vil hoppe over et steg.

Som sagt er denne «kaken» utmerket til både frokost som til dessert – eller etter en treningsøkt!

#jatildesserthverdag

Mer inspirasjon finner du her!
OMELETT MED KREMET KYLLINGSALAT
PROTEINRIKE BAGELS – UTEN HEVING
KREMET OG NYDELIG HAVREGRØT
KJØLESKAPSGRØT MED DEILIG TOPPING
Pin og del gjerne videre med flere:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Frokost
  • Hverdagsdessert
  • Jatildesserthverdag
  • Kveldskos
  • Sukkerfri

Innleggsnavigasjon

SJOKOLADEKONFEKT MED SALT KARAMELL
SUPERGRØNN SMOOTHIEBOLLE

Share your thoughts Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Samarbeid:

Norgesglasset
Funksjonell mat

MER INSPIRASJON HER:

Facebook
Facebook
fb-share-icon
Pinterest
Pinterest
fb-share-icon
Instagram
  • Elara by LyraThemes
  • Made by LyraThemes.com
Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial